ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Παρέμβαση του εισαγγελέα για τις ευθύνες που υπάρχουν...

Η Ροδιακή

Παρέμβαση του εισαγγελέα για τις ευθύνες που υπάρχουναναδημοσίευση

26-11-2013 
Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου προκάλεσε ο τραγικός απολογισμός του χαμού τεσσάρων ανθρώπων αλλά και οι μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως είναι γνωστό, το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε το βόρειο τρίγωνο του νησιού της Ρόδου το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ ένας εξακολουθεί να αγνοείται. Πρόκειται για τον 50χρονο εκπαιδευτικό Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο, οι έρευνες για τον εντοπισμό του οποίου συνεχίστηκαν και χθες χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Χθες σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί ποιοι φέρουν ευθύνες για αυτήν την βιβλική καταστροφή και την απώλεια των συνανθρώπων μας ώστε να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός στην παραγγελία του ζητά από την Πταισματοδίκη Ρόδου να διερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί τα ποινικά αδικήματα:
1) Της πλημμύρας από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα αλλά και κίνδυνος για τον άνθρωπο και επήλθε θάνατος
2) Έκθεση από την οποία προκλήθηκε θάνατος

Βάσει των ίδιων πληροφοριών στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς αλλά και οι προϊστάμενοι ή οι υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου καθώς και των αντίστοιχων υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις σε «καυτά» ερωτήματα, όπως σε ποιες περιοχές υπάρχουν ρέματα, αν έχουν μπαζωθεί και με ποιανού άδεια, που έχει «κολλήσει» το έργο της γέφυρας της Κρεμαστής, αν υπήρξε εντολή για το κλείσιμο της την ημέρα της θεομηνίας, γιατί δεν εφαρμόστηκε κ.α.

Παράλληλα με εντολή της Πταισματοδίκη Ρόδου θα διοριστούν τρεις πραγματογνώμονες αναλόγων ειδικοτήτων από το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, οι οποίοι θα συντάξουν έκθεση αναφορικά με τα αίτια της πλημμύρας και των θανάτων που έχουν σημειωθεί σε συνδυασμό με τα έργα που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν, ή με τα έργα που έγιναν και παρουσιάζουν κακοτεχνίες.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις θα ζητηθεί να προσκομιστούν και να επισυναφθούν και τα αντίστοιχα έγγραφα.
Η ίδια έκθεση των πραγματογνωμόνων του ΤΕΕ θα διερευνήσει διεξοδικά όλα τα έργα που έχουν γίνει και θα αναφέρει λεπτομερώς όσα διαπιστώσει για τα έργα τα οποία παρελήφθησαν, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτά που περαιώθηκαν και δεν παρελήφθησαν.

Στο πλαίσιο της ίδιας δικαστικής έρευνας θα διερευνηθεί ποιος ή ποιοι φέρουν ευθύνες για την γέφυρα της Κρεμαστής και αν έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες για το κλείσιμο του συγκεκριμένου δρόμου την ημέρα των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συνεχίστηκαν οι έρευνες
Από νωρίς το πρωί περισσότερα από 80 άτομα, εθελοντές, στρατός, αστυνομία, Πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ, μέλη του ΕΕΣ κ.α. άρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή του ποταμού της Κρεμαστής έως τη θάλασσα. Παράλληλα σκάφη του Λιμενικού αλλά και δύτες ερευνούσαν την θαλάσσια περιοχή με στόχο τον εντοπισμό του 50χρονου δασκάλου Κώστα Αργυρόπουλου από τα Τρίκαλα, ο οποίος παρασύρθηκε μαζί με δύο συναδέλφους του από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου.

Στις ίδιες έρευνες συμμετείχαν και μηχανήματα βαρέου τύπου τα οποία καθάριζαν την κοίτη του ποταμού από τις καλαμιές ώστε το έργο των διασωστών να είναι ευκολότερο. Παρά το γεγονός ότι η κακοκαιρία «χτύπησε» και πάλι το νησί μας χθες το μεσημέρι και η στάθμη του ποταμού ανέβαινε επικίνδυνα, οι έρευνες συνεχίστηκαν κανονικά χωρίς ωστόσο έως αργά το απόγευμα να φέρουν κάποια θετικά αποτελέσματα.

Οργή των συγγενών
Έξαλλοι είναι οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και του αγνοούμενου, οι οποίοι αποδίδουν ευθύνες τόσο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όσο και στον Δήμο της Ρόδου για τον χαμό των δικών τους ανθρώπων και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν ακόμη και στην δικαιοσύνη.

Η 27χρονη δασκάλα Αναστασία Κατσαρού του Ιωάννη, η οποία κατάγεται από τα Ψαχνά Ευβοίας, και είχε έρθει πριν από λίγους μήνες με απόσπαση στη Ρόδο, ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο και η μητέρα της Σοφία ξέσπασε χθες στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, λέγοντας: «Την Τασούλα την πήρανε πριν από ένα μήνα στα Δωδεκάνησα και όταν της ήρθε η εντολή να πάει εκεί δασκάλα, εγώ δεν ήθελα να πάει».
Σύμφωνα με τη μητέρα της, η εκλιπούσα έκανε προσπάθειες να σώσει τον συνάδελφό της, ενώ η τραγική μητέρα κατηγορεί τις αρχές που δεν είχαν αποκλείσει τον δρόμο που χάθηκε το παιδί της.

Στο μεταξύ, αν και οι έρευνες για το εντοπισμό του 50χρονου Κώστα Αργυρόπουλου συνεχίζονται, όσο περνάνε οι ώρες οι ελπίδες λιγοστεύουν.
«Πλέον δεν υπάρχουν ελπίδες να είναι ζωντανός. Αυτό που περιμένουμε είναι να βρεθεί όσο πιο σύντομα γίνεται για να τελειώσει το μαρτύριό μας». Αυτά τα λόγια χρησιμοποιεί μιλώντας στο zougla.gr ο αδερφός του αγνοούμενου καθηγητή Αγγλικών από τη Ρόδο, ο Γιάννης Αργυρόπουλος, ο οποίος μαζί με άλλους συγγενείς του 50χρονου βρίσκεται στο νησί αναζητώντας τον αδερφό του τον Κώστα.

Θλίψη, οργή και αγανάκτηση τον έχουν κυριεύσει, καθώς δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχασε τον άνθρωπό του από… βροχή. Ο κ. Αργυρόπουλος εξηγεί στο zougla.gr ότι θεωρεί υπαίτιους για την καταστροφή που βρήκε τον ίδιο και την οικογένειά του, το Κράτος και τον Δήμο της περιοχής, καθώς όπως λέει δεν φρόντισαν ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Είχαν προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα και δεν έκαναν τίποτα. Δεν λειτουργεί ούτε το Κράτος ούτε ο Δήμος ούτε η αστυνομία ούτε τίποτα. Μπάχαλο και ανοργανωσιά. Λένε ότι η Ρόδος είναι το διαμάντι του τουρισμού. Ψέματα. Είναι η Ρόδος των ξενοδόχων, της απάτης και της κλεψιάς» σημειώνει.
Παράλληλα εκφράζει την αγανάκτησή του για την τακτική των «δύο μέτρων και των δύο σταθμών» που εφαρμόζεται από τους κρατούντες.

«Η Ελλάδα είναι μια ζούγκλα. Δεν μπόρεσαν να κλείσουν έναν δρόμο ώστε να μη χαθούν άνθρωποι. Αν ερχόταν όμως η Μέρκελ ή ο Σόιμπλε θα είχαν κλείσει τη μισή Αθήνα για να μην τους πλησιάσει κανείς. Δεν νοιάζονται για τους ανθρώπους. Αυτό που τους νοιάζει μόνο είναι να ξεπουλάνε τη χώρα» τονίζει.

Το τελευταίο αντίο
Απερίγραπτος ο πόνος και η οργή για το θάνατο του 63χρονου Γιάννη Μπαϊράμη και της 54χρονης συζύγου του Καλλιόπης Παναγιώτου οι οποίοι παρασύρθηκαν και πνίγηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού στην Παστίδα. Η κηδεία του ζευγαριού θα γίνει σήμερα στη μία το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ρόδο.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία- κλειστά τα σχολεία
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία και σήμερα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Πάντως με απόφαση του Δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά ούτε και σήμερα θα λειτουργήσουν το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Ιαλυσού προκειμένου να γίνουν όλες οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στα κτίρια.

Σημειώνεται πως χθες εκτός από τα δύο νηπιαγωγεία της Ιαλυσού, κλειστό έμεινε και το 2ο Δημοτικό σχολείο, ενώ σε ότι αφορά την πόλη της Ρόδου, αρκετά σχολικά συγκροτήματα ολοκλήρωσαν νωρίτερα τα μαθήματα τους προκειμένου να επιστρέψουν οι μαθητές σπίτια τους πριν το νέο κύμα κακοκαιρίας «χτυπήσει» την περιοχή. Αναφορικά με το θέμα αυτό χθες ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς σε δηλώσεις του είπε ότι δέχτηκε πολλές εισηγήσεις για να κλείσει σχολεία, ωστόσο θεωρεί ότι το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι ιερό και πρέπει να κλείνουν όταν υφίσταται πραγματικοί λόγοι, δηλαδή όταν υπάρχουν έκτακτα γεγονότα και εμποδίζεται η πρόσβαση των παιδιών.

Ο δήμαρχος γνωστοποίησε πως με δική του απόφαση στάλθηκε μηχανικός του δήμου για να κάνει αυτοψία στα σχολεία τα οποία δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ψηφίσματα
Για το θάνατο του τέως διευθυντή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννη Μπαϊράμη και της συζύγου του υπαλλήλου του Επιμελητηρίου Κάλλης Παναγιώτου εξέδωσε ψήφισμα η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, μετά το θλιβερό άγγελμα του τραγικού θανάτου του τέως διευθυντή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΪΡΑΜΗ, και της συζύγου του και υπαλλήλου του Επιμελητηρίου ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ συνήλθε σε Έκτακτη Συνεδρίαση και εξέφρασε την μεγάλη της λύπη για τον απροσδόκητο θάνατο τους και αποφάσισε ομόφωνα:
α) Να συμμετάσχει σύσσωμη στην εξόδιο ακολουθία.
β) Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους τους.
γ) Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη τους.
δ) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Πάππου»

Αλλά και το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
«Το Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, μετά το άγγελμα του θανάτου του λογιστή ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΪΡΑΜΗ και της συζύγου του ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε:

Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια τους.
Αντί στεφάνου, να καταθέσει το ποσό των 100€ στο «Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου» εις μνήμη των εκλιπόντων
Να παρευρεθούν τα μέλη του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.
Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου
Ο πρόεδρος
Μιχαήλ Μιχαήλ»

Επίσης για το χαμό του Γιάννη Μπαϊράμη και της συζύγου του εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου (Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου), η οποία αναφέρει:

H Ένωση Λογιστών - Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγελματιών Ρόδου συμπάσχει με το σύνολο των επιχειρηματιών και ιδιωτών για τη δοκιμασία που περνάνε και συμμετέχει στο βαρύ πένθος των συγγενών και φίλων των τραγικών νεκρών, από τη σφοδρή καταιγίδα της περασμένης Παρασκευής που έπληξε το νησί μας.
Ειδικότερα, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του συναδέλφου μας Γιάννη Μπαϊράμη, τέως διευθυντή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και της συζύγου του και υπαλλήλου του Επιμελητηρίου Κάλλης Παναγιώτου.
Η ΕΛΦΕΕ Ρόδου, τιμώντας τους εκλιπόντες, αντί στεφάνου, θα καταθέσει κατόπιν έκτακτης και ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της το ποσό των 100,00 ευρώ στην ΕΥΘΥΤΑ Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου.

Ψήφισμα εκδόθηκε και από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου:
«Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου εκφράζει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και την συμπαράσταση της στις πληγείσες επιχειρήσεις από την καταστροφική νεροποντή ενεργώντας άμεσα και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου προχωρά στην καταγραφή των ζημιών αυτών των επιχειρήσεων. Η Ομοσπονδία μας έθεσε το θέμα στο 45ο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση ότι θα σταθεί αρωγός στην όποια διεκδίκηση φοροαπαλλαγών και οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων που πλήγηκαν».

Τέλος ψήφισμα εκδόθηκε από την τέως διοίκηση του συλλόγου Καλυμνίων «ʼγιος Παντελεήμων»:

«Τα μέλη της τέως Διοίκησης του Συλλόγου Καλυμνίων Ρόδου «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», μετά το θλιβερό άγγελμα του τραγικού θανάτου του συμπατριώτη τους, τέως Διευθυντή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΪΡΑΜΗ, και της συζύγου του και υπαλλήλου του Επιμελητηρίου ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ εκφράζουν την μεγάλη τους λύπη για τον απροσδόκητο θάνατο τους.
Ο Ιωάννης Μπαϊράμης είχε διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος, αλλά και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυμνίων Ρόδου «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», με αξιέπαινη δράση και εξαίρετο ήθος.
Τα μέλη της τέως Διοίκησης αποφάσισαν :
α) Να συμμετέχουν στην εξόδιο ακολουθία.
β) Να εκφράσουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στους οικείους τους.
γ) Να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη τους.
δ) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.»

Επίσης ψηφίσματα εκδόθηκαν και για τον θάνατο της 26χρονης εκπαιδευτικού Αναστασίας Κατσαρού από την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αλλά και από τον σύλλογο διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου όπου υπηρετούσε, καθώς και από τους συναδέλφους της στο 12ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Ρόδου.

Συγκεκριμένα:
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας από την πρόσφατη καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Ρόδου.
Ανάμεσα στα θύματα είναι και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας οι οποίοι επέστρεφαν στα σπίτια τους από το σχολείο που υπηρετούσαν.
Συναδέλφισσα δασκάλα βρήκε το θάνατο, ενώ δεύτερος συνάδελφός μας αγνοείται και ένας τρίτος σώθηκε από θαύμα!

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ομόφωνα
ΖΗΤΑ:
Να πραγματοποιηθεί σ’ όλα τα σχολεία της χώρας ενός λεπτού σιγή για την αδικοχαμένη συνάδελφο.

Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών ώστε να επαναλειτουργήσουν οι πληγείσες σχολικές μονάδες.
Την εντατικοποίηση των ερευνών για το συνάδελφό μας που αγνοείται οι οποίες και ευχόμαστε να έχουν αίσια κατάληξη.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:
Σε συνεννόηση με την οικογένεια της εκλιπούσας ως ελάχιστο φόρο τιμής να αναλάβει την κάλυψη του συνόλου της δαπάνης της μεταφοράς της σορού στην πατρίδα της.
Μέλη της Δ.Ο.Ε. να παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία σήμερα στις 3:00 μ.μ. στον ιερό ναό Αγ. Γεωργίου Ψαχνών Ευβοίας.

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε την απουσία της πολιτείας τόσο στην υλοποίηση δράσεων και προληπτικών έργων όσο και στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης που κόστισε τη ζωή συνανθρώπων και προκάλεσε τεράστιες υλικές καταστροφές.
Επίσης ανακοίνωση εκδόθηκε και από τον σύλλογο διδασκόντων του δημοτικού σχολείου Παραδεισίου:

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου σε έκτακτη συνεδρίασή του, μετά την πληροφορία του θανάτου της αείμνηστης Αναστασίας Κατσαρού, η οποία υπηρετούσε στο σχολείο, και σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής στην εκλιπούσα,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Να εκφράσει προς την οικογένεια της εκλιπούσης τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.
2. Να κατατεθεί ένα ποσό στο Ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα, αντί στεφάνου.
3. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τη Δευτέρα μετά την προσευχή.
4. Να υψωθεί μεσίστια η σημαία του σχολείου για τρεις ημέρες.
5. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τύπο.
Τέλος και το 12ο δημοτικό σχολείο πόλεως Ρόδου στο ψήφισμα του αναφέρει:

Με την αναγγελία του θανάτου της συναδέλφου Αναστασίας Κατσαρού, ο σύλλογος διδασκόντων του 12ου Δημοτικού Σχολείου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και προέβη στο παρακάτω ψήφισμα:
1. Ο διευθυντής, οι συνάδελφοί της και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της Αναστασίας.
2. Να τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Αγ. Ειρήνης Ορφανοτροφείου, την Τρίτη 26/11/13 και ώρα 9:30.
3. Αντί στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσό στο ίδρυμα «Αγ. Ανδρέας» στη μνήμη της εκλιπούσης.
4. Η σημαία του σχολείου να παραμείνει μεσίστια για 3 ημέρες προς ένδειξη πένθους.
5. Το ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και στην εφημερίδα «Ευβοϊκή Γνώμη».