Σε διαθεσιμότητα τίθενται,
 με διαπιστωτικές πράξεις του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, που έφτασαν πριν 
από λίγες μέρες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, τρεις γιατροί,
 ένας στη Λέσβο και δύο στη Λήμνο, που είχαν εμπλακεί σε σοβαρές πειθαρχικές υποθέσεις οι οποίες δεν έχουν κλείσει ακόμη.

 Ο πρώτος κατηγορείται για πλημμελή ιατρική
 αντιμετώπιση της Κωνσταντίνας - Μαρίνας Σπυριάδη 
και οι άλλοι δύο, για δολιοφθορά στον αξονικό τομογράφο
 της Λήμνου.
Η διαθεσιμότητα για τους τρεις γιατρούς ξεκινάει
 αναδρομικά και θα διαρκέσει μέχρι την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας, που, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές,
 δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε απόλυση των εμπλεκομένων.

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από λίγους μήνες, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Διοικητικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου είχε εξετάσει τις συγκεκριμένες υποθέσεις και είχε τιμωρήσει τους γιατρούς της Λήμνου με δύο μήνες στέρηση μισθού, ενώ με έξι μήνες στέρηση μισθού και 20.000 πρόστιμο είχε τιμωρήσει γιατρό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την υπόθεση Σπυριάδη, καθώς σύμφωνα με την οικογένεια της κοπέλας υπήρξαν σοβαρές ευθύνες από πλευράς Νοσοκομείου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η 33χρονη.

Για τον αξονικό
 
Λίγο καιρό μετά τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, ο υπουργός Υγείας, κ. Γεωργιάδης, πληροφορούμενος για την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 2ης ΔΥΠΕ, ζήτησε ξανά το φάκελο, για να γίνει η επανάληψη της διαδικασίας (για το αν υπήρχε εύνοια στην υπόθεση, όπως είχε πει τότε σε δήλωσή του).

Όσον αφορά στον αξονικό τομογράφο, θα πρέπει να πούμε πως τον Απρίλιο του 2012, ο τότε διοικητής του Βοστάνειου, Δημήτρης Κατσιφαράκης, κατήγγειλε στον εισαγγελέα βανδαλισμούς και δολιοφθορές στο μηχάνημα του Νοσοκομείου της Λήμνου, βάσει δελτίου τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας «Proton A.E.» με ημερομηνία 9-4-2012, το οποίο υπογραφόταν από τον τεχνικό της εταιρείας και από δυο τεχνολόγους ακτινολόγους του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Δύο χρόνια πριν την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου ελέγχου, είχε γίνει σέρβις στο μηχάνημα και είχε διαπιστωθεί ότι αυτό ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.
Σε δήλωσή του, ο κ. Κατσιφαράκης είχε τότε υποστηρίξει τα παρακάτω εντυπωσιακά: «Έκπληκτος ενημερώθηκα ότι το μηχάνημα έχει υποστεί βανδαλισμό και δολιοφθορά, ενώ ήταν κλειδωμένο και χωρίς να έχει παραβιαστεί - απ’ ό,τι με ενημέρωσαν - η πόρτα του δωματίου.»

«Δε μας δικαίωνε η απόφαση»..
 
«Η απόφαση της ΔΥΠΕ δε μας δικαίωνε ούτε ψυχικά, ούτε ηθικά. Αυτή η υπόθεση μας έχει διαλύσει. Αλλά είμαι αποφασισμένος να φτάσω μέχρι τέλος, για να μην υπάρξουν και άλλες οικογένειες σε αυτό το νησί που τράβηξαν ό,τι τράβηξε η δική μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Για να μην πονέσουν άλλοι γονείς με αυτόν τον τρόπο για τα παιδιά τους», είπε ο πατέρας της Κωνσταντίνας - Μαρίνας Σπυριάδη, Στρατής Σπυριάδης, ο οποίος αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της 2η ΔΥΠΕ και ενοχλημένος από αυτήν, επικοινώνησε ο ίδιος με το αρμόδιο Υπουργείο για να διαμαρτυρηθεί. «Ζητώ να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την υπόθεση, αρκεί να δικαιωθώ για να μη συμβούν και άλλα», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση στα άκρα.

Να πούμε εδώ ότι ήταν Ιούλιος του 2009 όταν η Κωνσταντίνα - Μαρίνα τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να μείνει «φυτό». Σύμφωνα με το περιβάλλον της κοπέλας, η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα ιατρικών λαθών που έγιναν, γι’ αυτό και ξεκίνησαν δικαστικό αγώνα. Μάλιστα, όπως είχε πει στο «Ε» δύο χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό ο, και γιατρός, πατέρας της Κωνσταντίνας - Μαρίνας, ο «Γολγοθάς» που ζει όλη η οικογένεια, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν όσο ήταν η 29χρονη τότε στη Μυτιλήνη, της γινόταν μία απλή επέμβαση.