ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ!!

http://www.ithacanews.gr
αναδημοσίευση
02.11.13

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Γ.Γ. Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου κ.Αθανάσιο Μπούσιο και στη Δ/νση Θαλασσίων Συγκοινωνιών – Σ.Α.Σ. η Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ι.Ν. Αρμόδια για θέματα Π.Ε.Ιθάκης Σμαράγδα Σαρδελή σχετικά με το συγκοινωνιακό κομφούζιο που δημιουργήθηκε από την αλλαγή δρομολογίων. 

«Κύριοι, Μετά το συγκοινωνιακό κομφούζιο που δημιουργήθηκε από την αλλαγή δρομολογίων για τη συγκοινωνιακή σύνδεση της Ιθάκης  απαιτούμε από το Υπουργείο σας την άμεση αποκατάσταση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουμε.       
Πλέον έχει διακοπεί  η καθημερινή μας επικοινωνία με το λιμάνι της Πάτρας αλλά και η  καθημερινή πρωινή μας σύνδεση με την Κεφαλονιά η οποία είναι άκρως απαραίτητη και επιβεβλημένη. Στην Κεφαλονιά καλύπτονται οι πρώτες ανάγκες περίθαλψης εκτάκτων περιστατικών, χρόνιων προβλημάτων όπως νεφροπαθείς κλπ. 
Επιπροσθέτως, όπως γνωρίζετε, τους τελευταίους μήνες η Ιθάκη έχει απογυμνωθεί από βασικές διοικητικές Υπηρεσίες όπως ΔΟΥ, Ειρηνοδικείο, ΙΚΑ οπότε αυτονόητα για τη διεκπεραίωση απαραίτητων διοικητικών υποθέσεων πρέπει να μεταβαίνουμε στην Κεφαλονιά και στην Πάτρα.  Με τις καινούργιες όμως ρυθμίσεις κάτι τέτοιο είναι πλέον πολύ δύσκολο, χρονοβόρο και πολυέξοδο.           
Ως λύση προωθείται η σύνδεσή μας με την Κυλλήνη – και αυτή μόνο 3 φορές την εβδομάδα – με δρομολόγια σε ώρες που προφανώς αποφασίστηκαν χωρίς καμία μέριμνα για την εξυπηρέτηση των Ιθακησίων! Ακόμη η σύνδεσή μας με την Αθήνα είναι ουσιαστικά στον αέρα αφού πλέον θα πρέπει να ξεκινάμε στις 3 τα χαράματα για να φτάσουμε στις 8 στην Κυλλήνη. 
Είναι σαφές ότι οι γραμμές που χαράζετε στο συγκοινωνιακό μας χάρτη δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν καθόλου τους Ιθακήσιους αντίθετα θα τους ταλαιπωρήσουν και θα τους απομονώσουν. Η παρέμβασή σας επιβάλλεται να είναι άμεση και αποτελεσματική,  το κράτος οφείλει να διασφαλίζει στους πολίτες  συγκοινωνίες που τους εξυπηρετούν και όχι να τους καταδικάζει στην απομόνωση και την εγκατάλειψη»!