ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΘΕΣΗ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΧΡΩΜΑ + ΣΙΔΕΡΟ»: Δημιουργία εκεί που δουλεύει και παλεύει η εργατική τάξη!

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013
"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
αναδημοσίευση
 
Την ερχόμενη Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. εγκαινιάζεται για έβδομη χρονιά μέσα στη Ζώνη η εικαστική έκθεση «Ανθρωποι, Χρώμα + Σίδερο», πιο πλούσια σε πρόγραμμα και πιο μαζική σε συμμετοχές δημιουργών και μαζικών φορέων

Η ιδέα - ανάγκη για ένα «αντάμωμα» της Τέχνης με την εργατική τάξη «έπεσε» το 2005 από μια μικρή ομάδα εικαστικών καλλιτεχνών. Ο χώρος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος ήταν κάτι περισσότερο από συμβολικός για το σκοπό αυτό: Ανεργία, αλλά και σκληροί ταξικοί αγώνες. Υλικά σπαράγματα της συνειδητής πολιτικής απαξίωσης των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, προς όφελος του κεφαλαίου, αλλά και αταλάντευτη πάλη των ανθρώπων του μόχθου να επιστρέψει ο πλούτος, που οι ίδιοι παράγουν, στα χέρια τους.
Τα ταξικά σωματεία της Ζώνης αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και το 2006 έγινε η αρχή με τη συμμετοχή λίγων δεκάδων δημιουργών που συσπειρώθηκαν σε αυτό που ονόμασαν Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα»
Η Εύα Μελά, μέλος της Κίνησης, λέει χαρακτηριστικά: «Κανείς δε φανταζόταν το 2005, τον Αύγουστο, πως αυτή η ιδέα να πάμε μια παρέα 17 εικαστικοί στο Πέραμα, εκεί που δίνεται χρόνια τώρα ένας σκληρός ταξικός αγώνας, να ζωγραφίζουμε για 10 μέρες, να φωτογραφίζουμε και πάνω από όλα να γνωριστούμε με εργαζόμενους της Ζώνης, θα έφθανε εδώ που έφθασε σήμερα... Κανείς δε φανταζόταν από εμάς, όταν μιλούσαμε με τα μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου, ότι κάποια στιγμή το Πέραμα - οι άνθρωποι, το χρώμα του και το σίδερο - θα ήταν δική μας υπόθεση, ότι θα μας επηρέαζε τόσο πολύ ως καλλιτέχνες, ότι θα σημάδευε τη διαδρομή και το έργο μας ανεξίτηλα, ότι θα αλλάζαμε και εμείς σιγά σιγά μέσα από αυτή την όσμωση. Οι 17 έγιναν 24 μέσα σε έξι μήνες και το Μάη του 2006 μέσα στο Πέραμα βρέθηκαν 80 σχεδόν εικαστικοί και φωτογράφοι. Σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία: Εργάτες να περιδιαβαίνουν την υπαίθρια έκθεση, να την περιφρουρούν, να είμαστε ένα. Και να που φέτος οι καλλιτέχνες ξεπερνούν τους 220, να που το Πέραμα δεν είναι μόνο σύμβολο των ταξικών αγώνων αλλά και σύμβολο πολιτισμού. Του δικού μας πολιτισμού».
Από τις παράλληλες εκδηλώσεις
Η έκθεση μετατράπηκε σε πολιτιστική - πολιτική παρέμβαση, η σημασία της οποίας είναι ευθέως ανάλογη της επίθεσης που δέχονται η εργατική τάξη και ο λαός στα δικαιώματά τους. Ταυτόχρονα, το νόημά της, που περικλείεται στη φράση «οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του», ρίζωσε στις συνειδήσεις του λαού του Περάματος και όλων των εργατογειτονιών της Β' Πειραιά. Θέριεψε και άγγιξε χιλιάδες κόσμου που ανταποκρίνονται κάθε χρόνο στο κάλεσμα των εργατών και των καλλιτεχνών, «μαγνήτισε» εκατοντάδες ακόμη καλλιτέχνες σε διάφορους τομείς της Τέχνης, που πλαισιώνουν πλέον με πολυποίκιλες εκδηλώσεις τον βασικό εκθεσιακό κορμό. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι το νόημα αυτό «μπολιάζει» τις νεανικές συνειδήσεις. Αν δεις τα σχολειά της πόλης να επισκέπτονται οργανωμένα την έκθεση με τους δασκάλους τους μπορείς να νιώσεις τον ανεκτίμητο ρόλο αυτής της προσπάθειας στη χειραφέτηση των νέων γενιών.Για έβδομη λοιπόν χρονιά φέτος, από την ερχόμενη Παρασκευή 11 Οκτώβρη μέχρι και τις 20/10, η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα» μαζί με τα συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος μας περιμένουν στην έκθεση εικαστικών «Ανθρωποι, χρώμα + σίδερο», μέσα στη Ζώνη. Μαζί τους 248 εικαστικοί καλλιτέχνες και φωτογράφοι, αλλά και δεκάδες ακόμη δημιουργοί που πλαισιώνουν με συναυλίες και θέατρο όλη τη δράση του δεκαήμερου.
Ελπιδοφόρα συσπείρωση


Το ιδιαίτερο φετινό χαρακτηριστικό είναι η διεύρυνση της Οργανωτικής Επιτροπής με τη συμμετοχή και Λαϊκών Επιτροπών καθώς και η στήριξη από πολλά ακόμη συνδικάτα. «Στο Πέραμα, η Τέχνη προσπαθεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει, να διαμορφώσει συμπεριφορές, στάση και δράση. Σε αυτή την αλληλεπίδραση καλλιτέχνες και εργαζόμενοι συντονίζουν το βήμα τους», λένε οι διοργανωτές και προσθέτουν: «Στόχος της έκθεσης, που γίνεται για έβδομη χρονιά μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, είναι να γεννηθεί και να έρθει το έργο τέχνης στους τόπους δουλειάς, εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του αποδέκτης και η κινητήρια έμπνευση της δημιουργίας του: Η εργατική τάξη. Ετσι, σε πείσμα των καιρών της ανεργίας και της ανέχειας, της ερήμωσης και του μαρασμού, ενάντια σ' αυτούς που απεργάζονται την καταστροφή και την εξαθλίωση του λαού, ενάντια και στην κρυφή και στην απροκάλυπτη τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, να υψώσουμε τον πολιτισμό της αδιάλλακτης αξιοπρέπειας, τον πολιτισμό της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Σε αυτούς τους καιρούς, είναι περισσότερο αναγκαίο η Τέχνη να στέκεται στο πλάι της εργατικής τάξης, να μιλά τη γλώσσα της τόλμης και της αλήθειας. Να επιστρατεύει τα δικά της αισθητικά όπλα, τη γνώση, αλλά και όλο τον ανθρώπινο ψυχισμό, τη φαντασία, το συναίσθημα και τη βούληση να στρατευθεί με τις ανάγκες και τα καθήκοντα των δημιουργών όλου του κόσμου. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, να συναντηθούν στη Ν/Ζώνη της τέχνης και της δημιουργίας, στη Ζώνη της ταξικής πάλης και της αλληλεγγύης».
Από επίσκεψη μαθητών του Περάματος
ΚΟΥΚΟΣ
Στην πρόσκληση προς τα συνδικάτα για στήριξη και συμμετοχή, η οποία είχε το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα που αναφέρεται παραπάνω, δίνεται πιο «ανάγλυφα» το σκεπτικό των διοργανωτών: «Καλλιτέχνες, εργάτες, γυναίκες, επαγγελματίες, νέοι, βρίσκονται σε κατάσταση εξαθλίωσης σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.Ποιος μπορεί να αρνηθεί αυτή την πραγματικότητα; Κανείς!
Ποιος μπορεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή; Ο λαός! Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι γυναίκες και οι αυτοαπασχολούμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Πώς; Αξιοποιώντας το πιο αποτελεσματικό και ισχυρό όπλο, τη δύναμη των αγώνων.
Με ποιους συμμάχους; Με τα συνδικάτα που αταλάντευτα βρίσκονται σε διαρκή μάχη για να καρπώνονται οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν.
Με ποια όπλα; Με το δίκιο της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Με αγώνες αταλάντευτους που βάζουν τον πήχη ψηλά, που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία, στη δωρεάν Παιδεία, στη δωρεάν Υγεία, στη μόρφωση, στη δημιουργία, που διεκδικούν μιαν άλλη, καλύτερη, ποιότητα ζωής.
Με τέχνη που να προσπαθεί να φωτίζει και να ανοίγει δρόμους που να συμβάλλουν στην πραγματική τους απελευθέρωση. Με τέχνη που θέλει να κάνει πιο καθαρό τον ορίζοντα της νίκης της εργατικής τάξης. Με τέχνη που συστρατεύεται με τους ανθρώπους της εργασίας. Τέχνη της αλληλεγγύης, τέχνη πυροκροτητή των μικρών και μεγάλων αγώνων. Τέχνη που θέλει να απελευθερώνεται και να απελευθερώνει, τέχνη που εμπνέεται μέσα στις πόλεις, στα σπίτια των λαϊκών οικογενειών, στα εργοστάσια και τα λιμάνια των αγωνιζόμενων ναυτεργατών.
Από τα περσινά εργαστήρια για παιδιά
Στις Ναυπηγοεπισκευές του Περάματος, του Σκαραμαγκά, στη Χαλυβουργία, στη Βιομηχανία, παντού, στις γειτονιές και όπου αλλού χτυπούν οι καρδιές της εργατικής τάξης».
Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
11/10 - 7.30 μ.μ.: Εγκαίνια της έκθεσης. 9 μ.μ.: Συναυλία με το συγκρότημα «Υπεραστικοί».
12/10 - 6.30 μ.μ.: Συζήτηση για την ανεργία - Οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την αντιμετώπισή της και την οργάνωση της πάλης. 8.30 μ.μ.: Το θεατρικό έργο του Μαξ Φρις «Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές» από την ομάδα «Εκτός Σχεδίου».
13/10 - 8.30 μ.μ.: «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δε θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον» - Συναυλία με τους: Μανόλη Ανδρουλιδάκη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστο Θηβαίο, «Kollektiva», Γιάννη Λάρδη - Γεωργία Λάμπρη, Βασίλη Λέκκα, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργο Μεράντζα, Μίλτο Πασχαλίδη, Γιώργο Σαρρή.
16/10 - 7.00 μ.μ.: Προβολή ταινίας. 8 μ.μ.: Ο Γρηγόρης Νικολόπουλος και οι «Μαγικοί Καθρέφτες» στα «τραγούδια των ανθρώπων».
18/10 - 8 μ.μ.: Συναυλία - Ο Βασίλης Βασιλάτος και «Ιστορίες για Κρουστά».
19/10 - 8 μ.μ.: Θεατρική σπονδυλωτή σάτιρα «Ο τροχός της Ιστορίας».
20/10 - 6 μ.μ.: Συζήτηση «Τέχνη και Εργατική Τάξη. Η πολιτιστική μορφωτική δραστηριότητα των συνδικάτων συστατικό στοιχείο της ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος». 8 μ.μ.: Μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι, με τον Στέφανο Ψαραδάκο. 9 μ.μ.: Μουσικό αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία.


Για τα παιδιά: 12/10 και 19/10, 13/10 και 20/10: 11 π.μ. - 1 μ.μ.: Δημιουργικά εργαστήρια - ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι. 13/10, 11 π.μ.: Θέατρο «Ενας παράξενος μουσικός» από την ομάδα «Τρομπετίνι».Διοργάνωση: Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα», Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων. Λαϊκές Επιτροπές: Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη, Περάματος, Πειραιά, Σαλαμίνας.
Υποστήριξη και συμμετοχή: Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, Συνδικάτο Μετάλλου Θριασίου, Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικών Αττικής, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Κλαδικό Σωματείο Χαρτεργατών, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας, Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών, Ενωση Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σαλαμίνας, Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ενωση Κατώτερων Πληρωμάτων Εμπορικού Ναυτικού «Στέφενσων», Συνδικάτο Ενέργειας, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά.
Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά: 12 μ. - 9 μ.μ.
Λεωφορεία: Από Ομόνοια Β18 - Γ18 (Μενάνδρου). Από Πειραιά 843 (Σταθμός ΗΣΑΠ).
Είσοδος στην έκθεση και σε όλες τις εκδηλώσεις ελεύθερη.

Γρηγόρης ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ
Οι καλλιτέχνες
Στην έκθεση παρουσιάζουν έργα οι: Αβαγιαννού Ρένα, Αγαλιώτης Παναγιώτης, Αγγελάκη Ελευθερία, Αδριανός, Αθανασίου Εύη, Αθηναίος Στρατής, Αλυγιζάκη Κύρα, Αναστασόπουλος Θεόδωρος, Ανδρονιάδης Ηλίας, Ανεζίρης Παναγιώτης, Ανούση Ρένα, Αντωνάκου Ολγα, Αντώνης Αντώνιος, Αξαόπουλος Κίμων, Απέργη Ανθή, Αργυρακοπούλου Μαρία, Αρέλης Ελευθέριος, Βαγενά Κωνσταντίνα, Βαρβαρήγου Δέσποινα, Βαρβαρούση Λήδα, Βάρβογλης Δημήτρης, Βαρελάς Παναγιώτης, Βαρλάμος Γιώργης, Βεζυρτζής Γιάννης, Βικεντίου Αριστοτέλης, Βίνης Τάκης, Βολονάκη Ουρανία, Γαγγάδη Χριστίνα, Γαμπιεράκη Ζωή, Γεωργαρίου Πέτρος, Γεωργιλάκης Μάρκος, Γεωργουλίδου Αναστασία, Γιαννίκος Ιωάννης, Γιαννίκου Νίκη, Γιωτάκης Δημήτρης, Γκιζάρης Γιώργος, Γκολέμας Μίλτος, Γόντικα Αντα, Γρανίτσα Νικολέτα (Μαγεμέλι), Γραφάκου Πέγκυ, Γρετσίστα Ελένη, Δαλιέτου Σμαραγδή, Δαραδήμος Ηλίας, Δαραδήμος Χαράλαμπος, Δεληγιαννάκη Σάσα, Δημακάκου Χαρά, Δημητρέας Βαγγέλης, Δημητρίου Ευθυμία, Δήμου Δημήτρης, Διβάρη Εύα, Διλιντά Φωτεινή, Διονυσόπουλος Βασίλης, Δουραμάνης Περικλής, Ευαγγελάτος Κώστας, Ζαχάρωφ Μαρίβα, Ζουμπουλάκης Πέτρος, Ζωγράφου - Ουζουνοπούλου Μαρία, Ζωίδη Πόπη, Ισιδώρου Θεόδωρος, Ισιδώρου Παναγιώτης, Ιωαννίδης Ευάγγελος, Καγεώργης Πάτροκλος, Καγιαδάκης Στυλιανός, Κακλαμάνης Απόστολος, Καλαντίδη Λίζα, Καλκάνη Ελένη, Καλογεροπούλου Πέγκυ, Κανελλόπουλος Βασίλης, Κανελλοπούλου Σταυρούλα, Καππάτου Μαρία, Καρακόγλου Χρηστός, Καράλη Αγγέλα, Καρασσό Τζούλια, Καρπούζης Δημήτρης, Καρυστινός Σταμάτης, Κασαλια Ανέτα, Κατσαντώνη Ελένη, Κατσουλιέρη Ειρήνη, Κέντζογλου Γιώργος, Κερασσιώτη Μαριάννα, Κευγάς Μιχάλης, Κέφαλος Παναγιώτης, Κέφαλος Σταμάτης, Κεχαγιά Ελισάβετ, Κογιός Κώστας, Κολιπέτσα Βασιλική, Κομνηνάκη - Τσίπουρα Αργυρώ, Κοντονή - Τσοχαντάρη Κατερίνα, Κοντουδάκης Κωστής, Κορίτσογλου Μάρθα, Κοσμίδης Ομηρος, Κουβεντάρα Κωνσταντίνα, Κουκουλάκη Στέλλα, Κουλοβασιλοπούλου Μαρία, Κουμαριανού Μαριάνθη, Κουρσάρης Σπύρος, Κουτσίκου Φρειδερίκη, Κυριαζής Χρύσανθος, Κυριακίδου Σμάρω, Κωνσταντινίδου Βαρβάρα, Λαλές Χάρης, Λαμπράκης Παναγιώτης, Λάμπρου Χρήστος, Λαουτάρη Δήμητρα, Λένης Γιώργος, Λιάκου Μαρία, Λιάτσης Δανιήλ, Λουγιάκη Αλεξία, Μακρόπουλος Κωνσταντίνος, Μανδηλαρά Ηρώ, Μάνης Κώστας, Μάνου Εφη, Μαντούδη Αναστασία, Μαράτος Ανδρέας, Μαραυγάκης Ευάγγελος, Μαργιόλης Ανάργυρος, Μάταλα Μαρία, Μαυρονικόλας Αρης, Μαυρόπουλος Αλέξανδρος, Μέγα Χαβρέ Ανφια, Μελά Εύα, Μενδρινός Γιώργος, Μενεμενόγλου Τάσος, Μήλας Παναγιώτης, Μηναριτζόγλου Μιχάλης, Μητσάκου Σταυρούλα, Μικρούλης Νίκος, Μιχαηλίδου Φανή, Μιχαλόπουλος Δημοσθένης, Μοlz Salman, Μορφόγλου Αντώνης, Μοσχολέα Μυρσίνη, Μουράτη Κατερίνα, Μπαδόλα Ειρήνη, Μπακαλούμης Γιώργος, Μπαλωνά Κωνσταντίνα, Μπέλλου Κάλλη, Μπόγρη Εύα, Μπουκουβάλας Γιώργος, Μπουρμάς Τάκης, Νασιοπούλου Ντιάνα, Νικολάκης Θοδωρής, Νικολόπουλος Γρηγόρης, Νοταρόπουλος Γιάννης, Νταΐδου Δέσποινα, Ντάλα Ελένη, Ξενάκη Μαριάννα, Παΐσιος Βασίλης, Πάκιας Μανώλης, Παλαιοκρασσά Μαριλένα, Παλιεράκη Αννα, Παναγιωτίδης Ηρακλής, Πανταζή Δέσποινα, Πάντος Αλκης, Παπαγιάννης Βαγγέλης, Παπαδογεωργοπούλου Καλλιόπη, Παπαδοκοτσώλης Γιώργος, Παπαθεοδώρου Κάλλια, Παπαϊωάννου Ευφροσύνη, Παπαϊωάννου Μαντώ, Παπαχρήστου Σπύρος, Παππά Μαρία, Παππά - Βεζυρτζή Ρόζα, Παυλή Αγγελική, Πέρδικα Νίκη, Πεσματζόγλου Μαρία, Πετρούλια Γεωργία, Πιλάβη Σταυρούλα, Πλακούλας Γιώργος, Πλατανιάς Αποστόλης, Πολυχρονάτου Ελένη, Πρίντεζη - Φράγκου Ειρήνη, Ράλλης Δημήτρης, Ράπτης Ερμής, Ρίζος Δημήτρης, Ροβιθάκη Ελισάβετ, Ροδοπούλου Ιωάννα, Ρόθος Κώστας, Ρούβαλη Αγγελική, Ρουμελιώτης Βαγγέλης, Ρουμελιώτης Λάμπρος, Σακελλαρίου Ζέτα, Σαλάχας Αντώνης, Σαλταφέρος Γιώργος, Σαραντάρης Στράτος, Σαραντίδη Αρσινόη, Σαραντόπουλος - Ψαράς Αλέξανδρος, Σαρέλα Κατερίνα, Σατόγλου Παύλος, Σεκλειζιώτη Ζωή, Σερεμετάκης Γρηγόρης, Σερέτης Μιχάλης, Σκαλκώτος Χρίστος, Σκαρβέλη Γιώτα, Σκουρτζίδης Νίκος, Σκύθος Γιώργος, Σολιδάκης Βασίλης, Σουλδάτου Μαρίνα, Σουλδάτου Σοφία, Σουσούνη Αναστασία, Σοφρά Ρούλα, Σπηλιωτάκη Μαργαρίτα, Σπυριδάκη Θάλεια, Σπυριδωνίδου Μαρίνα, Σπυρίδωνος Πηνελόπη, Σταματοπούλου Μαίρη, Σταυροπούλου Ματίνα, Σταύρου Σοφία, Σταφέτος Στέλιος, Στείρος Κώστας, Στεργιοπούλου Νανά, Στεφάνου Παναγιώτης, Στεφάνου Γιάννης, Στεφάνου Στέλιος, Στέφος Νίκος, Στρομπούλας Σπύρος, Στρούτζα Μαρία, Στυλιανού Στέλιος, Συλίκου Κωνσταντίνα, Συράκης Γιώργος, Σχοινάς Ανδρέας, Σωτήρχος Στάθης, Ταλαίπωρος Νίκος, Τζιαβρά Πετρούλα, Τρέβορ Τουάιν, Τριανταφύλλου Νίκος, Τριπολίτης Σταύρος, Τσαβαρή Καίτη, Τσαβίδης Μιχάλης, Τσαγκάρη Μαριάννα, Τσακίρης Σπύρος, Τσαμανδούρας Ζαχαρίας, Τσουβαλά Αγγελική, Τσούπρος Γιάννης, Φαμπιέν Λαμπούζ, Φαρσακίδης Γιώργος, Φερεντίνου Σόνια, Φουρίκης Χρήστος, Φράγκου Στρατός, Χαβιαροπούλου Στέλλα, Χαροκόπου Τίνα, Χατζή Κατερίνα, Χατζηπουλίδου Ελένη, Χατζηστεφάνου Αννα, Χατζηφωτίου Δημήτρης, Χριστοφοράκης Νίκος, Χρυσανθάκη Χαρά, Χρυσομαλλάκου Ελένη, Χωριανοπούλου Μαρία, Ψωμά Χριστίνα.