ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Αντιδρούν οι δικηγόροι στο ...σκάνδαλο της μεταφοράς των δικαστηρίων του Πειραιά!



www. directNEWS.grαναδημοσίευση 
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013
keranis diaksthriaΤου Βασίλη Τζήμτσου
Με συντριπτική πλειοψηφία 
οι δικηγόροι του Πειραιά είπαν
 «όχι» στη μεταστέγαση 
των δικαστηρίων του Πειραιά
στις παλιές αποθήκες...
του καπνεργοστασίου «Κεράνης», επί της λεωφόρου Θηβών στο Ρέντη.
Ειδικότερα, στη Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, από τους 550 συγκεντρωμένους μόλις 18 (μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του ΔΣΠ Στέλιος Μανουσάκης) συμφώνησαν με τη μεταστέγαση.

Οι δικηγόροι «άδειασαν» κυριολεκτικά τον πρόεδρο του σωματείου τους ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της μεταφοράς των δικαστηρίων, αφού με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν ότι:
-Δεν μπορεί να φύγουν τα δικαστήρια από τον ιστό της πόλης του Πειραιά.
-Να διεκδικηθεί για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων κτίριο που ανήκει στο Δημόσιο εντός των τειχών του Πειραιά. Ήδη ο Δήμος της πόλης έχει συμφωνήσει να δοθεί το κτίριο του υπάρχοντος δημαρχείου ή τα ημιτελή κτίρια της Ραλλείου ή του «Πύργου» προκειμένου να μεταστεγάσουν το Δικαστικό Μέγαρο.
Αξίζει να σημειωθεί πως στη Γενική Συνέλευση δεν παρουσιάστηκε ο φάκελος του κτιρίου. Αν δηλαδή δεν τίθεται θέμα στατικής επάρκειας ή ζήτημα υψηλής συγκέντρωσης του καρκινογόνου αμιάντου που απαγορεύεται.
Δικηγόροι ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Σκάνδαλο!
Σε ανακοίνωση τους οι δικηγόροι ΣΥΡΙΖΑ του Πειραιά προχωρούν ένα ακόμα βήμα και θεωρούν σκάνδαλο τη μεταστέγαση των δικαστηρίων της πόλης καθώς ο ιδιώτης που θα αγοράσει το ακίνητο από το ΤΑΙΠΕΔ θα αποσβέσει την επένδυση του μόλις μέσα σε τέσσερα χρόνια λόγω της «προίκας» των ενοικίων που θα παίρνει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το σκάνδαλο στη μεταφορά των δικαστηρίων έχει ήδη αποκαλύψει από τις 21 Σεπτεμβρίου το directnews.gr. (διαβάστε εδώ)
Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση τους οι δικηγόροι ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά λένε «όχι στη μεταφορά των δικαστηρίων από το Δήμο Πειραιά-πόλη λιμάνι στην οδό Θηβών (Νίκαια-Ρέντης) με σκοπό να πωληθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτη επενδυτή αντί 14.000.000 ευρώ, πλην όμως, μισθωμένο από πριν από το ελληνικό Δημόσιο με «προίκα» 3.300.000 ευρώ ετησίως, άρα απόσβεση της επένδυσης σε τέσσερα χρόνια. Σκάνδαλο».
Πάντως, παρά την ...οσμή σκανδάλου το Υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά εσπευσμένα στην υιοθέτηση της απόφασης για τη μεταφορά των δικαστηρίων στο δημόσιο κτίριο που θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τα τέλη του μήνα έχει αποφασιστεί να μεταφερθούν στο κτίριο της Θηβών το Πταισματοδικείο και το Ειρηνοδικείο.
Γιατί βιάζονται να γίνει η μεταστέγαση παρά τις αντιδράσεις των φορέων της πόλης;
Λες και βιάζονται να δώσουν την «προίκα» των ενοικίων στον ιδιώτη...
Αλήθεια ποιος θα είναι αυτός; Λογικά κάποιος από τους γνωστούς διαπλεκόμενους επιχειρηματίες που λυμαίνονται το κρατικό χρήμα τις τελευταίες δεκαετίες ή κάποιος νεόκοπος επενδυτής;
Ο χρόνος θα δείξει...