ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Αγωνιστικό Μέτωπο στα ΕΛΠΕ: Τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι «τυχαία συμβάντα»1

www.902.gr
αναδημοσίευση

13/10/2013
Tα εργατικά ατυχήματα στο διυλιστήριο της Ελευσίνας καταγγέλλει το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, με αφορμή το τελευταίο κρούσμα που σημειώθηκε στη μονάδα 32 και προκάλεσε τον τραυματισμό ενός εργαζόμενου σε εργολάβο.
Όπως σημειώνει, το συγκεκριμένο ατύχημα, το τέταρτο από τον Ιούνη, «είναι αποτέλεσμα των ελλιπών μέτρων ασφάλειας, της μη τήρησης της απαραίτητης διαδικασίας.
Κάτω από την πίεση της εταιρείας, η εργασία αδειάσματος των φίλτρων τροφοδοσίας γινότανε με "πατέντα", δημιουργώντας ανασφαλείς συνθήκες».
Το Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει «τα παραμύθια της εταιρείας» ότι τα ατυχήματα είναι απόρροια της «κακιάς της ώρας» ή «τυχαία συμβάντα», υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική τους για τη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης, σε συνδυασμό με την ελλιπή συντήρηση του εξοπλισμού είναι αυτή που "γεννά" τα καθημερινά εγκλήματα». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «η εντατικοποίηση της εργασίας με τα επαναλαμβανόμενα 12ωρα, η έλλειψη προσωπικού, η εργολαβοποίηση, η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, η μείωση των δαπανών συντήρησης του εξοπλισμού και των μέτρων ασφάλειας στέλνουν τους συναδέλφους μας στα νοσοκομεία».
Το Αγωνιστικό Μέτωπο απαιτεί:
Προσλήψεις, σε όλους τους τομείς.
Απαρέγκλιτη εφαρμογή των διαδικασιών λειτουργίας και ασφάλειας των μονάδων.
Καμία έκπτωση στα μέτρα ασφάλειας.
Συντήρηση των μονάδων σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα
Άμεση αποκατάσταση των βλαβών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων.
Επίσης τονίζει ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα, οι δυνάμεις του ΔΣ του ΠΣΕΕΠ παρέμεναν θεατές σε αυτήν την κατάσταση» και καλεί το απερχόμενο ΔΣ «να καλέσει γενική συνέλευση του σωματείου για να αποφασίσουμε δυναμική παρέμβαση στην εταιρεία με προκήρυξη προειδοποιητικής 3ωρης στάσης εργασίας».