ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν ήταν της ΕΛ.ΑΣ. το ελικόπτερο "κατάσκοπος", όμως...

Κυριακή, 08 Σεπτέμβριος 2013 
 
www.bloko.gr
αναδημοσίευση
Με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδεται από ανώτατους αξιωματικούς της αστυνομίας η όποια χρήση τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου, εξοπλισμένου μάλιστα με κάμερες για την από αέρος επιτήρηση των διαδηλωτών στη ΔΕΘ.
"Αν είχαμε τέτοιο με επανδρωμένο ελικόπτερο, γιατί να φέρναμε τα κανονικά ελικόπτερα" ήταν
ομολογουμένως η αποστομωτική απάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, υπάρχει πρόβλεψη στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της αστυνομίας για προμήθεια μη επανδρωμένων ελικοπτέρων και αεροσκαφών τα οποία προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης.
Όπως γράφαμε στις 2 Νοεμβρίου πέρσι: Στο τέταρτο πρόγραμμα προμήθειας εξελιγμένου τύπου και τελευταίας τεχνολογίας μέσων αποτροπής κι απόκρουσης της πλημμυρίδας του αυξανόμενου μεταναστευτικού κύματος ώστε να χρησιμοποιηθούν είτε μεμονωμένα το καθένα ξεχωριστά, είτε ως σύμπλοκο συνδυασμένων τεχνολογικών εφαρμογών για το συγκεκριμένο προγραμματικό σκοπό, συγκαταλέγεται η προμήθεια 2 ελικοπτέρων συνολικής δαπάνης 14.000.000 ευρώ. Στο ίδιο πλάνο υπάρχει ως προοπτική προς το παρόν η απόκτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Με τα συγκεκριμένα πτητικά μέσα τα οποία θα είναι εφοδιασμένα με κάμερες, αναλόγως της συγκυρίας, των προβλέψεων ή των απαιτήσεων, θα μπορούν να υπερίπτανται είτε πάνω από τον Έβρο κατά μήκος των 203 χιλιομέτρων της συνοριακής ζώνης συμπεριλαμβανομένων και των 12,5 χερσαίων, είτε πάνω από θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα οι μεταφορές με δουλεμπορικά σκάφη προς τα ελληνικά νησιά. 
Οι τεχνικές δυνατότητες και τα οφέλη που αποφέρει στην έρευνα πιστοποιήθηκαν σε δοκιμαστικές πτήσεις που έγιναν πέρσι το  Νοέμβριο στο Άκτιο υπό την αιγίδα του Frontex και τα αποτελέσματα, σύμφωνα με όσα δηλώνονται, άφησαν εξαιρετικά ικανοποιημένα τα αρμόδια στελέχη της Αστυνομίας. 
Το κόστος στην περίπτωση της ενδεχόμενης απόκτησης, είναι προς το παρόν … άδηλο, καθώς η δαπάνη για κάθε συστοιχία μη επανδρωμένων αεροπλάνων μπορεί να ξεκινά από 100.000 ευρώ και να φτάνει στο 1,5 εκατομμύριο."