ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΜΕΝ- ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ- ΠΕΕΜΑΓΕΝ: ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ- Η ATTICA GROUP ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ!


ΠΕΜΕΝ                            ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                   ΠΕΕΜΑΓΕΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9 Σεπτέμβρη 2013

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ επιβεβαιώθηκε από το κλιμάκιο που πραγματοποίησε ελέγχους στα πλοία στο λιμάνι της Πάτρας, ότι τα χαρτιά που συντάσσονται για μισθολογικούς λογαριασμούς, ώρες υπερωριών και ανάπαυσης είναι αποτέλεσμα εκβιασμών των εφοπλιστών της κυβέρνησης.

Στην πραγματικότητα οργιάζει η απλήρωτη εργασία, η εντατικοποίηση της δουλειάς, ενώ προετοιμάζουν την εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων που αποβάλλει 214 ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα αυξάνοντας τον βαθμό εκμετάλλευσης, την «μαύρη» - ανασφάλιστη εργασία, την ανεργίατην συστηματική υπονόμευση της οικονομικής κατάστασης του ΝΑΤ, το κτύπημα της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, των συντάξεων.

Ταυτόχρονα η ναυτιλιακή εταιρεία “ATTICA GROUP” προχώρησε σε συμβάσεις εργασίας στην επιβατηγό ναυτιλία που αποτελούν προανάκρουσμα για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την επιβολή των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Συγκεκριμένα η εταιρεία σ’αυτές τις συμβάσεις μεταξύ άλλων καθορίζει ότι ο χρόνος αδείας που ισχύει με βάση την ΣΣΕ και είναι 8 ημέρες τον μήνα για τα Μεσογειακά Τουριστικά και 5 ημέρες το μήνα για τα Ακτοπλοϊκά θα υπολογίζεται σε 2,5 ημέρες το μήνα όταν δεν «υφίσταται εν ισχύ η ΣΣΕ», παραβιάζοντας την Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας, καταστρατηγώντας την νομοθεσία, το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων.
Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ υπογράμμισαν τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΠΝΟ και των Διοικητικών Συμβουλίων των ναυτεργατικών σωματείωνγια την αντιμετώπιση της βίας και της τρομοκρατίας που έχουν επιβάλλει εφοπλιστές – κυβέρνηση, σε βάρος των ναυτεργατών, τη στάση των δυνάμεων του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που καλλιεργεί την αντίληψη «μη μιλάς, μη ζητάς, οι καιροί είναι δύσκολοι, πάλι καλά που δουλεύεις». Εγκλωβισμένοι στη πολιτική του «κοινωνικού εταιρισμού» μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας και την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.
Σ’αυτές τις συνθήκες, που βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και δυναμώνουν τα τύμπανα του πολέμου των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι επιβάλλεται να οργανωθούν – συσπειρωθούν στα σωματεία, να ενισχύσουν το μέτωπο των ταξικών δυνάμεων για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, την ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα και την πολιτική ζωή.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να δυναμώσουμε την δράση μας με πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου.
Να προετοιμάσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, εργάτη τον εργάτη, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη σπουδάζουσα νεολαία, για τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτώβρη 2013 στην Αθήνα.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ