ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΔΑΦΕΡΜΟΥ,ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΛ.ΣΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ: Απίστευτη υπερεργασία . Φοβερές καταστάσεις με τις αποσπάσεις . Απο την τελευταία σειρά συναδέλφων περισσότεροι απο 16 συνάδελφοι έφυγαν ή μάλλον τους έστειλαν στα σπίτια τους ,

  peiratiko reporta: 

Θα έπρεπε να ντρέπονται ο αρχηγός Δημήτρης 

Μπαντιάς και ο α υπαρχηγός ,Κώστας Κουνουγέρης

 και β υπαρχηγός, Δημήτρης  Τσιαδής...

Αλλά η...τσίπα, κύριοι, έχει χαθεί προ πολλού.

ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ,,,

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΙΔΟΥ

----------------------------------------------------------------------------------Άρθρο Προέδρου Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Ανατολικής Κρήτης Δαφέρμου Μενέλαου για Πλήρωμα Π.Λ.Σ. 616 Λ/Χ Κ

Αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο ήταν η απόσπαση μου στο Π.Λ.Σ. 616 Λ/Χ Κω  , και κυρίως επιτέλους να γνωρίσουν
 και να αντιληφθούν << ΟΙ  ΠΑΝΤΕΣ  >> κάτω από 
ποιές συνθήκες καλούνται οι συνάδελφοι στην Κώ , στο 
Π.Λ.Σ. 616 και στο φουσκωτό ,   αλλά και προφανώς σε 
όλο το Ανατολικό Αιγαίο να εργασθούν και να
 ανταπεξέλθούν στα πολύ δύσκολα καθήκοντά τους  .
 Γιατί απο αυτά που είδα και διαπίστωσα μάλλον κανείς
 δεν ενδιαφέρεται για αυτούς τους συνάδελφους . Απολύτως κανείς . Τους έχουν αφήσει στην κυριολεξία στο έλεος του Θεού .  ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ  ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ .
     Απο που να αρχίσει κανεις να περιγράψει κάτω υπο ποίες  συνθήκες εργάζονται . Απίστευτη υπερεργασία .  Φοβερές καταστάσεις με τις αποσπάσεις . Απο την τελευταία σειρά συναδέλφων περισσότεροι απο 16 συνάδελφοι έφυγαν ή μάλλον τους έστειλαν στα σπίτια τους ,        << ποιοί άραγε ?  >>  , πριν καν συμπλήρώσουν 1 έτος παραμονής στην Κω αντί για 3 έτη όπως ορίζει το Π.Δ. 33/2009 Μεταθέσεις - Αποσπάσεις - Μετακινήσεις Προσωπικού  Λ.Σ. στο Εσωτερικό - Εξωτερικό . Φυσικά δεν παραγνωρίζει κανείς οτι μπορεί και κάποιες μετακινήσεις συναδέλφων να ήταν απαραίτητες για προσωπικούς λόγους . Σύμφωνοι . Στείλτε όμως αντικαταστάτες . Όχι το αντικείμενο και το βάρος της εργασίας τους να το επομισθούν οι συνάδελφοι που έμειναν πίσω . Και οι συνάδελφοι που έχουν συμπλήρώσει τα έτη παραμονής να μην μπορούν να πάνε στους τόπους συμφερόντών ή καταγωγής των . Ή να μην τους βγάζουν μεταθέσεις καθόλου ή αντι για 3 έτη παραμονής να τους κρατούν 5-6 χρόνια και ακόμα και τώρα να μην είναι σίγουρο αν θα τους στείλουν αντικαταστάτες για να φύγουν .  Ή να περιμένουν να κάνουν , όποτε γίνουν , προσλήψεις στο Λ.Σ. αλλά και πάλι η ιστορία επαναλαμβάνεται . Πάλι , για ακόμα μία φορά , θα την πληρώσουν αυτοί που δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη . Αυτοί που δεν έχουν μέσο . 
     Αυτη ειναι η ανταμοιβή της Πολιτείας - Αρχηγείου σε συναδέλφους που πρώτο μέλημα τους ειναι σε πάσης φύσεως περιστατικά η σημαία να κυματίζει περήφανα στο ψηλότερο σημείο του Ιστού και λόγω  της γεωγραφικής Ιδιομορφίας του μέρους . Πλέον , το να τους χτυπάνε την πλάτη φιλικά  και να τους λένε όλοι , εντάξει παιδιά υπομονή , δεν αρκεί . Αυτά  ακούνε τα 3 τελευταία χρόνια αλλά λύσεις δεν βλέπουνε .
     Πολλές φορές στο Λ/Χ ,  2-3 συνάδελφοι καλλούνταν να διαχειριστούν 2 και 3 διαφορετικά περιστατικά λαθρομεταναστών , λαθρεμπορίου , παράνομη είσοδο στην χώρα μας αλλοδαπών , ταυτόχρονα . Και όμως τα κατάφερναν . Στα δε Π.Λ.Σ. περιπολίες 18-20 ώρες την ημέρα . Συν τα έκτακτα περιστατικά μιλάμε για απίστευτα ωράρια . Κάθε μέρα και ένα διαφορετικό πολύ δύσκολο περιστατικό . Κάθε μέρα παίζουν το κεφάλι τους , οι συνάδελφοι ,κορώνα - γράμματα . Έζησα περιστατικά που πραγματικά παρακολουθούσαμε την εξέλιξη τους με κομμένη την ανάσα . Όπως το ναυάγιο με τους 12 αλλοδαπούς όπου επέζησε μόνο ένας άντρας . Απίστευτες καταστάσεις . Συνεχόμενα εξοντωτικά νυχτερινά . Συνέχεια διασώσεις , διακομιδές απο παραπλέοντα πλοία , τα γύρω νησιά .
     Η ανταμοιβή τους απο την πολιτεία ειναι η παύση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  , πλεύσιμα μην  ξαναστείλεται , τέρμα  και επίδομα παραμεθορίου και το αποκορύφωμα βολευτείται με αυτά τα 800 ευρώ μηνιάτικο , και να κάνετε τον σταυρό σας γιατί υπάρχει ανεργία . Μάλιστα .
     Λοιπόν και εγώ με την  σειρά μου λέω συγχαρητήρια στην πολιτεία που έχει καταφέρει  << γιατί για κατόρθωμα πρόκειται  >> ,  να απαξιώσει αυτούς τους ήρωες συναδέλφους . Γιατί μιλάμε για απαξίωση απο την στιγμή που όλοι αδιαφορούν προκλητικότατα για  τα προβλήματα τους . Είναι όλοι τους ήρωες . Κρατάνε την σημαία στο ψηλότερο σημείο του ιστού . Όταν κάναμε περιπολίες ,  βρήκα επιτέλους μία αφορμή για να νιώθω περήφανος που φοράω στολή  με το εθνόσημο και αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι όλοι οι συνάδελφοι μας στην Κω .  
     Τέλος , το οπτικοακουστικο υλίκό (βίντεο) πολύ μικρής διάρκειας είναι απο την επιχείριση έρευνας - διάσωσης απο το ναυάγιο και με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε το πλήρωμα του SUPER - PUMA για την κίνηση που έκαναν προς εμάς . Πραγματικά νιώσαμε απίστευτο σεβασμό και δέος απέναντι τους . Σας ευχαριστούμε .
    Οφείλω να ευχαριστήσω τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ
 Κο  Αθανάσιο Τσατσουλή , τον Πρόεδρο της 
ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου Κο Ευστάθιο Σαμαρα για την 
στήριξη που είχα σε ένα προσωπικό θέμα στην Κω
    Επίσης και τον Πρόεδρο της ΠΕΑΛΣ Κο Σαιτακη Δημήτριο
 για τις συμβουλές του και την στηριξη του επίσης .
     Κλείνοντας θα ήθελα να απευθύνω έκκληση κάποιος , 
κάποτε ας ασχοληθεί σοβαρά  με αυτούς τους συναδέλφους . Αξίζουν οι απολαβές τους να ειναι καλύτερες
  ( ίσως  επίδομα παραμεθορίου ) αλλά και να
 ικανοποιούνται άμεσα οι απαιτήσεις τους , γιατί το αξίζουν  .
    Θα τους ευχηθώ , απο καρδιάς ,  να ειναι καλά  , να έχουν την  υγεία τους  να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους  και σύντομα να μετατεθούν όλοι όπου επιθυμούν (αυτή ειναι η μεγαλύτερη τους επιθυμία )  ώστε να είναι κοντά στην οικογένεια τους και στους δικούς τους ανθρώπους .