ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται οι ασθενείς της Δωδεκανήσου!

WWW.RODIAKI.GR

αναδημοσίευση
Πηγή Ροδιακή, 8-8-2013                                                                                                                                                                                         
Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται οι ασθενείς της Δωδεκανήσου
Με καράβι υποχρεώνει πλέον ο ΕΟΠΥΥ τους εκατοντάδες συντοπίτες μας να ταξιδεύουν στην Αθήνα, προκειμένου είτε να υποβληθούν σε εξετάσεις είτε σε θεραπεία, με αποτέλεσμα οι ίδιοι και οι συγγενείς τους να υπόκεινται σε μια απίστευτη ταλαιπωρία.
Η απόφαση που ισχύει από το Νοέμβριο του 2011 αφορά όλους τους ασθενείς που αναγκάζονται να μεταβούν στην Αθήνα, ενώ εξαιρούνται οι περιπτώσεις έκτακτου περιστατικού που θα συνοδεύονται με χαρτί γιατρού. Δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, θεωρείται πλέον επιτακτική η ανάγκη να τηρείται στο έπακρον η εν λόγω απόφαση, με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες Δωδεκανήσιοι να ταλαιπωρούνται κατά τη μετακίνησή τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΟΠΥΥ στη Ρόδο κ. Γιώργο Συμεωνίδη που μίλησε στη “Ρ” για το συγκεκριμένο θέμα, δυστυχώς πρέπει να γίνουν οι περικοπές, ενώ μάλιστα ο ίδιος αναφέρει πως το συγκεκριμένο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Δωδεκανήσου, της Μυτιλήνης και της Χίου, αφού σύμφωνα με την απόφαση οι μετακινήσεις πρέπει να γίνονται με το πιο φθηνό μεταφορικό μέσο. Μάλιστα ο κ. Συμεωνίδης ανέφερε πως έχει ήδη γίνει πρόταση στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να δικαιολογείται το ποσό των 120 ευρώ (το οποίο μέχρι τώρα δίδεται από τον ΕΟΠΥΥ), ούτως ώστε ο ασθενής να μπορεί να μεταβεί με όποιο μεταφορικό μέσο θελήσει και να πληρώσει ο ίδιος (ο ασθενής) τη διαφορά στην τιμή, κάτι βέβαια που θα αφορά μόνο περιοχές όπως Δωδεκάνησα, Χίο και Μυτιλήνη. Θα πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί πως στην περίπτωση που ο ασθενής είναι καρκινοπαθής και χρειάζεται χημειοθεραπεία, τότε, αναγκάζεται μεν να μεταβεί στην Αθήνα με πλοίο, όμως η επιστροφή γίνεται αεροπορικώς, αφού η άμυνα του οργανισμού είναι πεσμένη και ο ασθενής δεν πρέπει να ταλαιπωρηθεί.

Μιλώντας στη “Ρ” μητέρα ενός παιδιού που χρειάζεται να πηγαινοέρχεται στην Αθήνα προκειμένου να υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες, ανέφερε μεταξύ άλλων “δεν δίνουν σημασία στη ζωή των παιδιών μας, με τι ψυχολογία ένα παιδί που πρέπει να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία μπορεί να μπει σε καράβι προκειμένου να ταξιδέψει 17 ώρες και να ταλαιπωρηθεί τόσο;”. Η ίδια μάλιστα ανέφερε πως θεωρεί ιδιαίτερα άδικο να ταλαιπωρούνται οι εκατοντάδες συντοπίτες μας που αναγκάζονται να μεταβούν στην Αθήνα, ενώ μάλιστα έχει ήδη επικοινωνήσει με βουλευτές του νομού μας, ζητώντας τους να βρεθεί μία λύση προκειμένου να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία.

ο