ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Βίντεο από τη διάσωση αγνοούμενου από Super Puma 10 νμ δυτικά της Κύθνου!

WWW.NEAPLEFSI.GR
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της Κυριακής 7 Ιουλίου 2013,  για ακυβερνησία του ιστιοφόρου σκάφους «ΕΚΤΩΡ» Ν.Π. 10628 με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, εκ των οποίων ο ένας βρισκόταν στη θάλασσα, με βοηθητική λέμβο χωρίς μηχανή και αγνοούνταν.
Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το Ι/Φ παρουσίαζε εισροή υδάτων όταν η άγκυρα που προσπάθησε ο σύζυγος να τη σηκώσει, πιάστηκε σε κάποιο σημείο του σκάφους και άνοιξε τρύπα.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, ενημερώθηκαν οι όμορες Λιμενικές Αρχές καθώς και τα παραπλέοντα σκάφη. Στην επιχείρηση διάσωσης της οικογένειας συμμετείχε ένα ελικόπτερο Super Puma, δύο ναυαγοσωστικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και παραπλέοντα πλοία.

Το ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκε από ελικόπτερο Super Puma και οι τέσσερις επιβαίνοντες (01 γυναίκα και 03 παιδιά) επιβιβάσθηκαν, καλά στην υγεία τους, σε Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Λαυρίου και από εκεί σε ξενοδοχείο.

Ο αγνοούμενος άνδρας εντοπίστηκε 10 ναυτικά μίλια περίπου δυτικά της Νήσου Κύθνου και περισυνελέγη και αυτός από ελικόπτερο Super Puma, μεταφέρθηκε αρχικά στην Ελευσίνα και από εκεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.