ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Το «Μαύρο», το ΣΟΚ, οι αποζημιώσεις και η νέα ΝΕΤ

αναδημοσίευση

Ολος ο κόσμος υπέστη ΣΟΚ από το «μαύρο» στην ΕΡΤ που αποφάσισε η Κυβέρνηση. Η οποία όπως αποδείχτηκε είχε τους λόγους της: ήθελε να παρουσιάσει στην Τρόικα απολύσεις, ήθελε να πάρει τη «δόση», ως άλλος ναρκομανής, αλλά εξ ανάγκης.
Ολοι είπαν κρίμα για τους απολυόμενους- εργαζόμενους, που εξακολουθούν να.. αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους μέσα και έξω από το Ραδιομέγαρο.
Ομως ένα μήνα μετά, το κίνημα αυτό μοιάζει να εκφυλίζεται: Συναντήσεις με τον κ. Καψή άκαρπες, σωματειακές ή προσωπικές διαφοροποιήσεις, ανάμειξη ξένων στοιχείων, όσο κι αν αυτό φάνηκε στην αρχή χρήσιμο και ευχάριστο.

Όμως ένα μήνα μετά, φαίνεται πως η κατάσταση πάει να ξεφύγει από την ηρεμία!
Ηδη στη Βουλή στην Επιτροπή συζητείται το νομοσχέδιο για τη νέα Ραδιοτηλεόραση με επικίνδυνες τοποθετήσεις. Και τείνει να ξεχαστεί το συμφέρον των εργαζομένων! Ακολουθείται μια πορεία που φαίνεται να μην έχει επιστροφή, που θα καλυφθεί και με τον κοινοβουλευτικό μανδύα!
Γι αυτό, καταλήγουμε:
== Με την καταβολή των 2 μηνών αποζημίωσης στους προσωπικούς λογαριασμούς των εργαζομένων, με την αποστολή «εγγράφων» από το Υπουργείο Οικονομικών, προσωπικών επιστολών στις διευθύνσεις τους, μαρτυρείται ότι το ΥΠΟΙΚ, πριν από το «μαύρο» είχε «είχε εξασφαλίσει» τα στοιχεία των εργαζομένων, και δεν χρειάζεται να πάει κάποιος στο Ραδιομέγαρο. Η κάποιος τα δίνει τώρα. Κατά συνέπεια έχει στοιχεία για να ολοκληρώσει την καταβολή αποζημιώσεων, χωρίς πλαφόν βέβαια, όπως είπε υποσχέθηκε ο κ. Καψής.
Από κει μετά οι εργαζόμενοι ας περιμένουν:
1.- Την προκήρυξη για πρόσληψη στο μεταβατικό φορέα που πιθανόν να μην έρθει ποτέ! Και,
2.- Την προκήρυξη για πρόσληψη στη «νέα ΕΡΤ» την μάλλον «ΝΕΤ», 600 υπαλλήλων αορίστου χρόνου, όσους επέτρεψε η Τρόικα, και 400 ορισμένου χρόνου. Αλλά αυτά εν καιρώ.
Η, εντός της προθεσμίας, καταθέσουν τις αγωγές τους για παράνομη απόλυση.
Όλα τα άλλα είναι ουτοπίες και μάλιστα επικίνδυνες. Χρειάζεται να κάνει κανείς συνειρμούς και να βλέπει μακριά./8-7-2013/