ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΠΟΕΠΛΣ: Παρέμβαση για την διαμονή λαθρομεταναστών στο Λ/Χ Σάμου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Λ.Σ

Πειραιάς 18/07/2013
Παρέμβαση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στον κ. Αρχηγό για την διαμονή λαθρομεταναστών στο Λιμεναρχείο Σάμου και την διακίνηση τους με τα Πλωτά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο Λιμεναρχείο Σάμου όπου στοιβάζονται εξήντα (60) λαθρομετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από τη Λέρο με ΠΑΘ λόγω αδυναμίας κράτησής τους.

Η αδυναμία της κρατικής μηχανής και η έλλειψη συνεργασίας των Αρχών για το θέμα των λαθρομεταναστών, έχει πάντα ως εύκολο θύμα το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Καταγγέλλουμε την ανεπάρκεια του κράτους και καθιστούμε υπεύθυνους όλους όσους έχουν την ευθύνη, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια και τη υγιεινή των συναδέλφων μας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Για το θέμα αυτό ενημερώσαμε το κ. Αρχηγό όπου με άμεση παρέμβαση του και σε συνεννόηση  με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. εδόθη εντολή άμεσης απομάκρυνσής τους από το Λιμεναρχείο Σάμου στο κέντρο φύλαξης – υποδοχής στη Σάμο.
Μέλη της Ομοσπονδίας τις άμεσες επόμενες μέρες θα μεταβούν στην Σάμο προκειμένου να συζητήσουν με τους συναδέλφους και να κάνουν μια πλήρη καταγραφή των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Για το Δ.Σ. 
    Ο Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας
Δριβάκος Γεώργιος       Κατσίνας Σωτήριος