ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Πειραιάς: Εκδήλωση αλληλεγγύης για τους ανέργους, από ταξικά συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων!

www.902.gr
αναδημοσίευση

 Τετ, 08/05/2013


Εκδήλωση αλληλεγγύης για τους άνεργους και τις οικογένειές τους διοργανώνουν ταξικά συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων του Πειραιά, την Κυριακή 12 Μάη στη 1 το μεσημέρι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά. Με σύνθημα: «Απλώνουμε το χέρι για να αγωνιστούμε. Οργανώνουμε την ταξική αλληλεγγύη», οι φορείς μέσα στο χώρο της Ζώνης εκεί που ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε όριο, θα στρώσουν το πασχαλινό τραπέζι των ανέργων, με πολύ φαγητό, κρασί και χορό με λαϊκό μουσικό συγκρότημα.

Την εκδήλωση διοργανώνουν: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών Καθαριστών, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού. Συμμετέχουν: Γυναικείοι Σύλλογοι ΟΓΕ Πειραιά, Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων από Πειραιά, Νίκαια - Ρέντη, Κορυδαλλό, Κερατσίνι - Δραπετσώνα, Πέραμα, Σαλαμίνα.
Στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές επισημαίνουν: «Δεν είναι οι άνεργοι υπεύθυνοι για να πληρώνουν τα σπασμένα της κρίσης αλλά τα θύματά της. Υπεύθυνη για την κρίση είναι η πολιτική της κυβέρνησης του ΔΝΤ, της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει η χιονοστιβάδα των φόρων, τα χαράτσια, το τσεκούρι στις παροχές υγείας και παιδείας, είναι το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, που θα γιγαντώνεται για την υπεράσπιση και ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Κάθε άνεργος να παλέψει για την ίδια του τη ζωή, οργανωμένα και συλλογικά με τα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ, τις Λαϊκές Επιτροπές και τις Επιτροπές Ανέργων». Και υπογραμμίζουν: «Ένας για όλους και όλοι για έναν».