ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Χαλυβουργική: 24ωρη απεργία των εργαζομένων αύριο Παρασκευή

WWW.902.GR
αναδημοσίευση
 Πέμ, 25/04/2013

Από την απεργία στα τέλη Μαρτίου
24ωρη απεργία για αύριο Παρασκευή αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργική, με γενική τους συνέλευση το πρωί της Πέμπτης απαντώντας αγωνιστικά στην επιθετικότητα της εργοδοσίας να προχωρήσει σε 77 απολύσεις με βάση το δικαίωμα που δίνει ο νόμος για απολύσεις του 5% (δηλαδή κάθε μήνα το 5% επί του συνόλου του προσωπικού).

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης, η Διεύθυνση κάλεσε 18 εργαζομένους, από αυτούς που έχει εντάξει στο πρόγραμμα των «οικειοθελών» απολύσεων αλλά το αρνήθηκαν, και τους εκβίασε λέγοντάς τους «ή φεύγετε σήμερα «οικειοθελώς» ή μπαίνετε στο πρόγραμμα των απολύσεων με το 5%», «Πρόταση» που οι εν λόγω εργαζόμενοι αρνήθηκαν.
Αργότερα, η διεύθυνση κάλεσε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου για να βάλει πλάτη ώστε να φύγουν 43 εργαζόμενοι με τα «κίνητρα» που δίνει, αποζημίωση συν 50% αυτής με κατώτερο ποσό τις 11.000 ευρώ, συν τα χρήματα του ΟΑΕΔ για ένα χρόνο, «Πρόταση» που αρνήθηκε το ΔΣ του Σωματείου.
Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία είχε ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε 170 απολύσεις μέσω της «εθελουσίας» εξόδου. Ωστόσο, 93 εργάτες δέχθηκαν την «εθελουσία» και η εργοδοσία, προκειμένου να μειώσει το προσωπικό στον αριθμό που η ίδια θέλει, προχωρά και σε επιπλέον σε 77 απολύσεις, χωρίς προσχήματα. Εκτός από τις απολύσεις, η εταιρεία έχει ανακοινώσει και μείωση αποδοχών κατά 20%, κατάργηση των έξτρα δώρων, διευθέτηση του χρόνου εργασίας με 12ωρα σε 40ωρη βάση τη βδομάδα, καθώς και άλλα μέτρα με το ίδιο περιεχόμενο.