ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Κέντρο Υγείας χωρίς γιατρούς και αναλώσιμα, ασθενοφόρο χωρίς βενζίνη και άλλα πολλά προβλήματα στην όμορφη Κάρπαθο!!!


Κάρπαθος, ανοίγει πάλι το θέμα της υγείας  

Tου Μανώλη Δημελλά

www.verena.gr
αναδημοσίευση
01/03/2013 - 16:20
Με θέμα το πολύπαθο Κέντρο Υγείας Καρπάθου ολοκληρώθηκε η εκπομπή στο Karpathosfm, του ραδιοφωνικού παραγωγού, κου Θανάση Μιτσινίγκου.
Καλεσμένοι ο δήμαρχος Καρπάθου κος Μιχάλης Χανιώτης και ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας, κος Γιάννης Λαχανάς.
Συνοψίζοντας τα σοβαρά, άλυτα, ζητήματα στο νησί, ανέφεραν τα μεγάλα κενά στους παθολόγους, υπάρχει ένας μονάχα, από τις 4 προβλεπόμενες θέσεις του οργανογράματος, ευτυχώς ένας αγροτικός, με την ειδικότητα του παθολόγου έρχεται να προστεθεί στο δυναμικό του Κ.Υ.

Δύσκολη δείχνει και κατάσταση σε αναλώσιμα, αφού με δωρεές γεμίζει ακόμη και το ρεζερβουάρ του ασθενοφόρου, ενώ αναζητείτε επειγόντος εθελοντής οδηγός, αφού από τις έξι οργανικές θέσεις, οι μισές μόνο είναι καλυμένες.

Κάπου εδώ τσοντάρει και ο δήμος Καρπάθου, που από τα επίσημα χείλη του Μιχάλη Χανιώτη, ακούσαμε μεν την δικιά του αγωνία, απέφυγε να δεσμευτεί για αγωνιστικές δράσεις αλλά και πάλι ανέβασε τις ελπίδες για την δημιουργία νοσοκομείου.
Η άνοιξη ξεκινά ακόμη πιο δύσκολα, σε είκοσι ημέρες φεύγουν τρείς αγροτικοί γιατροί, ξεμένουν έτσι τα Σπόα και το Μεσοχώρι και οι Μενετές-Αρκάσα, αλλά και ένας από το δυναμικό του Κέντρου Υγείας.
Όμως η τηλεφωνική τοποθέτηση του μόνιμου κατοίκου Γιώργου Σκευοφύλακα έπεσε σαν κεραυνός, δίχως μισόλογα ζήτησε από τον δήμαρχο Καρπάθου να απευθυνθεί στους γείτονες Τούρκους, να στείλουν το πλωτό τους νοσοκομείο για να απεμπλακεί το νησί από την κρατική αδιαφορία.
Ο Γιώργος δεν χαρίστηκε και ζήτησε ξεκάθαρες σχέσεις και όχι κρυμμένες πολιτικές επιδιώξεις και ομηρίες από τους ομιλητές.
Η σημαντική πρωτοβουλία του δημοτικού ραδιοφώνου Καρπάθου έκλεισε με έκκληση για εθελοντισμό και προσφορά από τους κατοίκους, οι ομιλητές δεν έδειξαν, ούτε βλέπουν προς το παρόν, άλλη, δυναμική λύση, στα προβλήματα που στα λόγια τα αντιμετωπίζει κανείς εύκολα, όμως όταν κάθεται μια έκτακτη και σοβαρή κατάσταση όλοι σφυρίζουν προς την άδικη και άπονη πολιτεία.
Η δίωρη εκπομπή αναβλήθηκε ήδη μια φορά για τεχνικούς λόγους, ενώ ήταν γνωστοποιημένη στους Καρπάθιους μέσα και έξω από το νησί, ακουγόταν άλλωστε και από το διαδύκτιο, είχε μοναχά τέσσερις τηλεφωνικές παρεμβάσεις, πιο ουσιαστικό ερώτημα από τις σημαντικές ελλείψεις είναι η συμμετοχή των πολιτών στα προβλήματα.
Με τι κίνητρο λοιπόν να δώσουν απαντήσεις και να δεσμευτούν για δυναμικές δράσεις οι ομιλητές;
Manolis Dimellas