mpantias_dimitrisΤην 15-03-2013 συνεκλήθη το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έτους 2013 υπό την προεδρία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου αυτού εκρίθησαν συνολικά δύο (02) Αντιναύαρχοι Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), επτά (07) Υποναύαρχοι Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), δύο (02) Υποναύαρχοι Λ.Σ. Τεχνικοί, είκοσι (20) Αρχιπλοίαρχοι Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) και τέσσερις (04) Αρχιπλοίαρχοι Λ.Σ. Τεχνικοί. 
Από τους παραπάνω  συνολικά  35 ανώτατους  πρόεκυψε  ένας Ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία του ανώτατος αξιωματικός ΣΝΔ και ενας Ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία του αξιωματικός Τεχνικός ενώ για τους υπόλοιπους κρίθηκε ότι μπορούν να συνεχίσουν τη λαμπρή  σταδιοδρομία τους στο Λιμενικό Σώμα.
Μέχρι εδω όλα καλά για όσους όμως δεν ξέρουν γιατι όσοι ξέρουν απογοητεύτηκαν από την εξέλιξη αυτή.
Συνήθως οι κρινόμενοι ευμενώς (προαγόμενοι Αξιωματικοί) θεωρούν τις κρίσεις δίκαιες και μάλιστα επιχαίρουν το ισχύον σύστημα αξιολόγησης .Αντιθέτως όσοι αποστρατεύονται επικρίνουν το ισχύον σύστημα αξιολόγησης, κρίσεων και προαγωγών και ομιλούν για κρίσεις άδικες, μεροληπτικές, με κομματική και πολιτική σκοπιμότητα.
Εμείς φέτος στο Λιμενικό φέραμε τα πάνω κάτω και οι κρινόμενοι ευμενώς Αξιωματικοί διαμαρτύρονται που έμειναν στο σώμα καθώς τουλάχιστον 15 από τους 35 ανώτατους Αξιωματικούς είχαν ζητήσει να αποστρατευτούν πράγμα όμως που δεν έγινε με αποτέλεσμα να τους αναγκάζουν σε παραίτηση με οτι αυτό σημαίνει για αυτούς την ίδια ώρα που στο νεο πολυνομοσχέδιο οι Ναύαρχοι ταχτοποιούν με ρυθμίσεις τους εαυτούς τους  ………
Τώρα κύριε Αρχηγέ σε έπιασαν οι ευαισθησίες σου ?
Τι είσαι η εσωτερική τρόικα του ΛΣ .????
Έχεις καταλάβει ότι πίσω από την ομάδα των 35 ανωτάτων ακολουθούν νέοι αξιωματικοί που κάνουν καριέρα με 1200 ευρώ μισθό σε αντίθεση με εσάς τους 35 που προλάβατε τα χρόνια με τα χρυσά αυγά .
Τώρα κύριε αρχηγέ αποφάσισες να προστατεύεις τα ταμεία ……??
Θα κάνεις το ίδιο και στις αιτήσεις αποστρατείας που έρχονται από τουλάχιστον 250 αξιωματικούς Υποπλοιάρχους- Πλωτάρχες-Αντιπλοιάρχους απο ΔΥΛΣ  με 25-26  χρόνια στο σώμα ? θα τους κρατήσεις ???
Μήπως κόλλησες την επετηρίδα και φρενάρισες την προαγωγή  νέων αξιωματικών φέρνοντας τους όλους πίσω κατά τουλάχιστον 2 χρόνια  και ο θεός ξέρει τι θα γίνει στις επόμενες κρίσεις .Δακτυλίδια μεταξύ σας παραδίδετε ????
Μήπως είναι αργά τώρα να διορθώσεις την κατάσταση και μάλιστα με τον τρόπο που ακούμε στους διαδρόμους ???
Με το να ξεσκονίζεις φάκελους Πλοιάρχων προκειμένου να διώξεις απο αυτούς .Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ΧΡΕΩΘΕΙς ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΛΑΘΟΣ  ……
ΠΟΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΑΡΧΗΓΕ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕΣ 35 ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ????
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΥΡΙΕ ΑΡΧΗΓΕ ΚΑΙ ΤΙ ΟΡΑΜΑ-ΕΛΠΙΔΑ  ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ??
ΤΟ ΟΤΙ ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΑΣ ???
ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΕ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ [ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ   ] ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  ΔΗΛΑΔΗ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΕΡΟΥΣΕΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΝΔ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΧΘΕΙ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ??? .
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Ο ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ?????
ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟΥΣ , ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΝΩ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΜΙΑ 50ΑΡΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤ”ΕΤΟΣ  ΣΝΔ , ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 50 ΣΝΔ ΘΑ  ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ...........
ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΕΝ .......
ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΣΝΔ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΜΑΣ Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ?????
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ  ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΝΔ ΚΥΡΙΕ ΑΡΧΗΓΕ .ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΝΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΙ ΣΤΑ 24 ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΟΤΑΝ Ο ΣΝΔ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  1 ΧΡΟΝΟ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΜΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠ 01-01-2015 ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ , Η ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ 35 ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ  ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ  …… ??????
ΑΝ ΟΜΩΣ  ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΙ 15-16 ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ????
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ  ΒΑΘΜΟ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΧΝΕΣ ΕΣΥ ????
ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ????
ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΛΣ 25 ΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ……
{ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΕ ΑΡΧΗΓΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΞΕΝΙΚΑ ……….. 
ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ,ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥΣ ,ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ , ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΣΕ ΚΑΜΙΑ  ΛΙΣΤΑ ………………….ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ……ΑΛΗΘΕΥΕΙ ..?????}