ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ!

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Η Ένωση και ο Σύνδεσμος συμμετέχουμε στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στο Μουσείο με τα πρωτοβάθμια σωματεία.
    Η μνημονιακή συγκυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση στους συνταξιούχους, στους ανέργους, στους εργαζόμενους της χώρας με ένταση και επιμονή. Το 2013 θα εξελιχθεί σε εφιάλτη για τον ελληνικό λαό με την εφαρμογή και επιβολή του τρίτου μνημονίου. Ενώ όλοι μας βιώνουμε την άγρια επίθεση σε εισοδήματα, εργασιακά δικαιώματα και γινόμαστε μάρτυρες της εξαθλίωσης που οδηγούνται μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, η συγκυβέρνηση και τα φερέφωνα τους στα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη είναι προ των πυλών.
          Αυτό που διαπιστώνουμε είναι η διολίσθηση σε όλο και πιο αντιδημοκρατικές μεθόδους για την κάμψη όλων όσων αντιστέκονται στη λαίλαπα των μνημονίων όπως με τις επιστρατεύσεις των απεργών στα μέσα σταθερής τροχιάς και τους ναυτεργάτες, όπως με την άγρια καταστολή κάθε κοινωνικής ομάδας που αντιδρά στα αντεργατικά μέτρα και στο ξεπούλημα της χώρας. Αυτές οι επιλογές και οι πρακτικές της συγκυβέρνησης δε μας χωρίζουν αλλά μας ενώνουν και δυναμώνουν τους αγώνες μας.
Πάλι στο στόχαστρο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών παραμένουν τα συνδικάτα και η συλλογική εκπροσώπηση των εργαζομένων. Οι επιστρατεύσεις των απεργών, η κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και η παντελής έλλειψη διαλόγου αποδεικνύουν ότι οι κυβερνώντες και οι εντολείς τους έχουν κάνει τις στρατηγικές τους επιλογές και εξαπολύουν ξεκάθαρα πόλεμο ενάντια στον κόσμο της εργασίας και στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η επίσπευση και η «άρον-άρον» δρομολόγηση των ιδιωτικοποιήσεων ή του ξεπουλήματος όπως πραγματικά είναι, σημαίνει μόνο ένα πράγμα, την προσήλωση της κυβέρνησης στην εξυπηρέτηση των μεγάλων και μόνο συμφερόντων του κεφαλαίου που έχει σκοπό να υπερεκμεταλλευτεί μέχρι τέλους και να ξεζουμίσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, το εργατικό δυναμικό, και ότι κερδοφόρο και παραγωγικό έχει η χώρα και ο λαός μας.
Αν δεν υπερασπιστούμε εμείς το δικαίωμα μας στην ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση, την δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας, τα κοινωνικά αγαθά της υγείας και της παιδείας, το κοινωνικό κράτος για τις ασθενείς ομάδες που όλο και μεγαλώνουν, τότε ποιος θα το κάνει; Αν τα συνδικάτα και τα πρωτοβάθμια σωματεία, δηλαδή τα υγιή κύτταρα της συλλογικής εκπροσώπησης, δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της αντίστασης και της ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής που μας εξαθλιώνει, τότε ποιος φορέας, ποια συλλογικότητα θα αναλάβει το ρόλο να συντονίσει και να εμπνεύσει τον δίκαιο αγώνα;
Όπως πολλοί κλάδοι εργαζομένων στη χώρα, έτσι και για εμάς τους εργαζόμενους στα λιμάνια, οι συμβάσεις εργασίας μας έληξαν δια νόμου και αναγκαζόμαστε να διαπραγματευτούμε με χειρότερους όρους και χρονικούς περιορισμούς αλλά με βασικό στόχο να μην επιτρέψουμε την εξάπλωση των ατομικών συμβάσεων.  
Όλοι μας έχουμε υποχρέωση και ευθύνη όχι μόνο στους εαυτούς μας αλλά και στα παιδιά μας να δώσουμε το παρόν σε κάθε κινητοποίηση και δράση που στόχο έχει να σταματήσει τον κατήφορο που μας έχουν οδηγήσει. Η απεργία της Τετάρτης πρέπει να είναι μαζική και δυναμική για να περάσει το μήνυμα ότι οι αγώνες των εργαζομένων δεν επιστρατεύονται και ο λαός δεν τρομοκρατείται από τις αυταρχικές πρακτικές της κυβέρνησης.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση για να βάλουμε τέλος στην εξαθλίωση που μας οδηγούν οι νεοφιλελεύθερες επιλογές.
 Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στο Μουσείο
 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ