ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Μηνυτήρια αναφορά από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την «χαμένη» νάρκη στο λιμάνι!

www.onairnews.gr

αναδημοσίευση

Φεβρουαρίου 08, 2013
Μηνυτήρια αναφορά από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την «χαμένη» νάρκη στο λιμάνι!
Aπό την Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Εντολή για την σύνταξη και κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα, έδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης. Αιτία ο αποκλεισμός του λιμανιού της Κυλλήνης και της ταλαιπωρίας επιβατών και επαγγελματιών λόγω της αναστολής των δρομολογίων, μετά την αποκάλυψη ύπαρξης νάρκης στην θαλάσσια περιοχή.
Μέσω της μηνυτήριας αναφοράς ο κ. Αρβανίτης ζητά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο την διερεύνηση ποινικών και αστικών ευθυνών. «Έπρεπε χθες από την πρώτη στιγμή να έχει ασκηθεί δίωξη κατά παντός υπευθύνου από τον αρμόδιο Εισαγγελέα» δήλωσε μιλώντας στον skaipatras.gr ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, για να προσθέσει «ένα λιμάνι μπαίνει σε αχρηστία από παιδαριώδεις κινήσεις κάποιον, θα πρέπει να μάθουμε με ποιο τρόπο και με τι μέθοδο « αλίευσαν» την νάρκη και στην συνέχεια την έχασαν».

Να υπενθυμίσουμε πως το Λιμεναρχείο Κυλλήνης χθες το μεσημέρι προχώρησε στον «αποκλεισμό» του λιμανιού και στην αναστολή των δρομολογίων προς Ζάκυνθο και Κεφαλονιά καθώς σύμφωνα με πληροφορίες νάρκη που είχε βρεθεί προ ημερών και φυλασσόταν στο αλιευτικό καταφύγιο της Κυλλήνης, την ώρα που μεταφερόταν στα ανοιχτά προκειμένου να εξουδετερωθεί με ελεγχόμενη έκρηξη, «εξαφανίστηκε».
Από εκείνη την ώρα σήμανε συναγερμός και στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού της νάρκης.
«Υπάρχει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο γεγονός, εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τότε σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου θα έχουμε καταστροφές,» δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Δημήτριος Αρβανίτης.
Η Λιμενική αρχή στο Κατάκολο έχει ήδη κάνει γνωστό ότι, λόγω της κατάστασης που διαμορφώθηκε στο λιμάνι της Κυλλήνης, τα δρομολόγια από και προς την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά θα εκτελούνται από το Κατάκολο