ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Θρίλερ στο «Μυτιλήνη» μεσοπέλαγα με 8 μποφόρ!!!

www.exelixeis.gr
αναδημοσίευση

mytilene


       
Βασίλης Τζήμτσος
από Βασίλης Τζήμτσος


Τελευταία τροποποίηση: 9 Ιανουαρίου, 2013 11:34

Νύκτα τρόμου χθες για τους εκατοντάδες επιβάτες του φέρυ μπόουτ «Μυτιλήνη»το οποίο απέπλευσε από τον Άγιο Κήρυκο μετά από ατύχημα με 8 μποφόρ δίχως να έχει επιθεωρηθεί από λιμενικούς. 
Η περιπέτεια των επιβατών του πλοίου ξεκίνησε χθες το βράδυ όταν προσέκρουσε σε προβλήτα του λιμανιού του Αγίου Κήρυκου και ενώ έπνεαν άνεμοι έντασης οκτώ μποφόρ. Οι επιβάτες αισθάνθηκαν ένα δυνατό τράνταγμα.
Αμέσως κατάλαβαν πως κάτι δεν είχε πάει καλά. Όντως, από την πρόσκρουση είχε προκληθεί στρέβλωση του εξωτερικού αριστερού πρυμναίου ζωναρίου ευτυχώς ενάμιση μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή.
Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βαθύ – Καρλόβασι – Φούρνους – Άγιο Κήρυκο – Εύδηλο – Σύρο – Πειραιά, έδεσε στο λιμάνι του Αγίου Κήρυκου και ξεκίνησε η αποεπιβίβαση επιβατών και οχημάτων.

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από ναυτικούς στο σημείο πρόσκρουσης, ο πλοίαρχος ανέφερε στους λιμενικούς ότι εσωτερικά του πλοίου δεν υπήρχε ζημιά, ούτε κίνδυνος εισροής υδάτων.
Απέπλευσε χωρίς να επιθεωρηθεί από λιμενικούς!
Ο καπετάνιος του «Μυτιλήνη» έκανε ακόμα ένα βήμα, παρακάμπτοντας τους λιμενικούς.
Κατά τη διάρκεια διατυπώσεων απαγόρευσης απόπλου από το Λιμενικό Σταθμό Αγίου Κήρυκου, δήλωσε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών για λόγους ασφαλείας δεν ήταν δυνατό να παραμείνει στο λιμάνι και θα συνέχιζε το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Σύρου!
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, «οι επιβάτες που επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμάνι του Ευδήλου αποβιβάστηκαν στον Άγιο Κήρυκο και όσοι επρόκειτο να επιβιβαστούν από τον Εύδηλο είχαν ενημερωθεί εγκαίρως με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας και επιβιβάστηκαν από τον Άγιο Κήρυκο». Όμως είναι άγνωστο να διακριβωθεί κατά πόσο είχαν ενημερωθεί εγκαίρως όλοι οι επιβάτες…
Το «Μυτιλήνη» απέπλευσε μέσα στη νύκτα και εν μέσω θαλασσοταραχής με 341 επιβάτες με προορισμό τη Σύρο, χωρίς να έχει επιθεωρηθεί από λιμενικούς ή από επιθεωρητές.
Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Σύρου σήμερα τα ξημερώματα διενεργήθηκε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Τελικά προσκομίστηκε στο Λιμεναρχείο της Σύρου βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα και επετράπη ο απόπλους του για το λιμάνι του Πειραιά με 346 επιβάτες, 33 αυτοκίνητα, 26 φορτηγά και 13 δίκυκλα.
Μετά τις επιθεωρήσεις από λιμενικούς και Νηογνώμονα, οι εκατοντάδες επιβάτες ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους δίχως το άγχος μη συμβεί κάτι στο πλοίο μεσοπέλαγα με οκτώ μποφόρ, αφού οι αρμόδιοι είχαν δώσει επιτέλους το «πράσινο φως» ώστε να ταξιδεύει το φέρυ μπόουτ…