ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Eπιχείρηση εκκένωσης πολιτών από τη Συρία με ελληνικά πλοία!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

Σε πλήρη εξέλιξη φέρεται να βρίσκεται ο συντονισμός της επιχείρησης εκκένωσης Ρώσων -και όχι μόνο- πολιτών από τη Συρία, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και επιβατηγά πλοία ελληνικών ακτοπλοϊκών. Τη διαδικασία ναύλωσής τους χειρίζονται πλέον, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ναυλομεσιτικοί οίκοι.


Η εμπλοκή των ελληνικών ακτοπλοϊκών αποτελεί τμήμα μιας μεγαλύτερης επιχείρησης στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν και αερομεταφορές. Για να γίνουν καλύτερα αντιληπτά τα... μαθηματικά του εγχειρήματος, αξίζει να αναφερθεί πως ελληνικοί ναυλομεσιτικοί κύκλοι τοποθετούν τον ημερήσιο ναύλο των επιβατηγών πλοίων μεταξύ 50 και 70 χιλιάδων ευρώ, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου. 

Το ταξίδι από τον Πειραιά στη Συρία, και συγκεκριμένα στα λιμάνια Ταρτούς και Λατάκια, από όπου αναμένεται να γίνει η επιβίβαση, διαρκεί περίπου 24 ώρες.
Επιπλέον, η μέση κατανάλωση αυτών των πλοίων είναι της τάξης των 3 - 5 τόνων ναυτιλιακού καυσίμου την ώρα, ή περί τα 150 χιλιάδες ευρώ ημερησίως.
Και στο μέτωπο αυτό πάντως, δηλαδή στον ανεφοδιασμό των πλοίων με καύσιμο (bunkering), υπάρχουν τουλάχιστον τρεις μεγάλες ελληνικές εταιρείες που μπορούν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, προσθέτοντας ότι γίνονται ήδη οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες για το bunkering.

Πάντως, ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι λεπτομέρειες για τα λιμάνια προορισμού. Αν δηλαδή θα είναι στην Κύπρο ή αλλού.

Σε περίπτωση που επιλεγεί η Κύπρος, από εκεί οι πρόσφυγες θα προωθηθούν στη Ρωσία με αεροσκάφη του ρωσικού υπουργείου Εκτακτων Καταστάσεων και των εταιρειών Aeroflot και Transaero, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.