ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αστυνομικοί, λιμενικοί, δήμος, Ερυθρός Σταυρός και κάτοικοι φέρονται με τον καλύτερο τρόπο στους μετανάστες.Αλλά οι άνθρωποι αυτοί φωνάζουν απελπισμένοι:Freedom!


Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 21:44

FREEDOM 


  • 2
  • Γράφτηκε από τον  ηςwww.limnosnea.com
    αναδημοσίευση
    FREEDOM

    Η Ιερή Λέξη «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»  ακούστηκε στο Λιμάνι της Μυρίνας,  στην αγγλική της εκδοχή: FREEDOM !
    Οι λαθρομετανάστες, που κρατούνται στις 2 αίθουσες επιβατών,  την ώρα που έφρασε το βαπόρι στο λιμάνι μας και είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος, βγήκαν από τις αίθουσες και με   χαρτιά που έγραφαν freedom διεκδίκησαν ακριβώς αυτό που τους λείπει.
    Τα γύρω στα 40 άτομα,  άνδρες γυναίκες και παιδιά,  έφτασαν στη Λήμνο σε διαφορετικές ομάδες και κάποιοι  πάνε να κλείσουν 2 μήνες,  ενώ οι περισσότεροι έφτασαν πριν από 10 μέρες. Oλοι αυτοί κρατούνται χωρίς να γνωρίζουν τίποτα  για το μέλλον τους  και αυτό είναι που τους «έβγαλε στου δρόμους»!
    Η αντίδραση της Αστυνομίας, η οποία φοβήθηκε κλιμάκωση και μάλιστα σε ένα χώρο που δεν ελέγχεται εύκολα, ήταν άμεση. 

    Τους φόρτωσε στα πουλμάκια του Δήμου και τους οδήγησε στο Τμήμα,  στο κρατητήριο, όπου,  από ο,τι  γνωρίζουμε,   θα να μπορούσαν  χωρέσουν οι μισοί .
    Στην εξέλιξη αυτή υπήρξε αντίδραση,  που μεταδόθηκε και από εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ, κυρίως γιατί ανάμεσα στους κρατούμενος είναι γυναίκες  και παιδιά και  δεν είναι δυνατόν να στριμωχτούν  όλοι μαζί στο κρατητήριο της αστυνομίας.
    Ενημερώθηκε ο Δήμαρχος, ο οποίος επικοινώνησε με τον Διοικητή για να βρουν μια λύση,  η οποία ήταν τα παιδιά και οι γυναίκες να επιστρέψουν στην   αίθουσα επιβατών από όπου, τουλάχιστον,  θα μπορούν  να βλέπουν το φως του Ήλιου!
    Η αλήθεια είναι ότι η κράτηση τους γίνεται με εντελώς πρόχειρο τρόπο, χωρίς τις κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό. 
    Οι αίθουσες επιβατών είναι μια πρόχειρη λύση, όμως ίσως είναι καλύτερη από τις μόνιμες λύσεις που υπάρχουν αλλού και μοιάζουν με στρατόπεδα συγκέντρωσης.  Άλλωστε εδώ είναι σε συνεχή επαφή με πολίτες και Φορείς όπως ο Ερυθρός Σταυρός,  που βοηθάνε υλικά (τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια για τα παιδιά  κλπ) αλλά και με την προσωπική τους ανθρώπινη επαφή.
     Και οι Αρχές έχουν μια καλή συμπεριφορά! 
    Η θετική αυτή πλευρά της κράτησης των λαθρομεταναστών στη Λήμνο,   ομολογήθηκε από τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας  του  ΟΗΕ, που ήρθε πριν 15 μέρες  για να δει από κοντά την κατάσταση.
    Παρόλα αυτά το freedom, που  ακούστηκε και γράφτηκε στο λιμάνι σήμερα 27/11 το μεσημέρι, δείχνει ότι το πρόβλημα είναι στη συνεχιζόμενη και χωρίς καμιά εξέλιξη,  κράτηση τους!