ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Και οφείλουν δεδουλευμένα και αφήνουν τα πληρώματα χωρίς τροφή...


ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
αναδημοσίευσξ
Εγκαταλείπουν πληρώματα και νησιά

Με παρέμβαση των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ αποτράπηκε χτες η προσπάθεια της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», «VENTOURIS SEA LINES», να κλείσει την κουζίνα και να εγκαταλείψει το πλήρωμα και απλήρωτο και χωρίς τροφή.

Η εταιρία οφείλει στους ναυτεργάτες, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας, μισθούς από 3 και σε ορισμένους μέχρι 6 μηνών. Και όχι μόνο επιδιώκει να «φάει» τα δεδουλευμένα, αλλά χωρίς να λογοδοτήσει, και για την ακρίβεια με την κάλυψη του υπουργείου Ναυτιλίας, ακινητοποίησε και το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά αφήνοντας ξεκρέμαστους τους νησιώτες των Δ. Κυκλάδων. Το δρομολόγιο του «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ανέλαβε το πλοίο «ΑΔ. ΚΟΡΑΗΣ» το οποίο σήμερα Παρασκευή θα αποπλεύσει από Πειραιά για να «πιάσει» 9 λιμάνια με ό,τι σημαίνει αυτό για το πλοίο και το πλήρωμα.
Μισθούς από τον Ιούλη που τους χρωστά η διαχειρίστρια εταιρεία «CRETA LINES» διεκδικούν κι οι ναυτεργάτες του «ΕΛΛΗ Τ» που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Παρά τις οφειλές, χτες η πλοιοκτήτρια εταιρεία (σε αυτή δηλαδή που ανήκει το πλοίο) «ROMONT SHIPPING», έστειλε εξώδικο στον πλοίαρχο του πλοίου αξιώνοντας να κλείσει το ναυτολόγιο, που σημαίνει πρακτικά να απολυθούν οι ναυτεργάτες. Ακόμα και αυτή η νομοθεσία που είναι κομμένη στα μέτρα των εφοπλιστών προβλέπει ότι δεν μπορεί να κλείσει το ναυτολόγιο αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα.
ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ απαιτούν από τη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας του υπουργείου Ναυτιλίας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο να μην πραγματοποιηθεί καμία πράξη κλεισίματος του ναυτολογίου αν δεν καταβληθούν τα λεφτά στους ναυτεργάτες.