ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΕΠΛ.Σ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΩΦΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ!


ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

    Πειραιάς,  28 Οκτωβρίου 2012





    Με αφορμή τις 100 πρώτες ημέρες του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη η Ομοσπονδία είχε προβεί με την από 30/9/2012 ανακοίνωσή της, σε κάποιες διαπιστώσεις, σχετικά με την μέχρι τότε πορεία των ζητημάτων που εκκρεμούν μέχρι σήμερα και απασχολούν το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του.
    Τα θέματα αυτά προκαλούν αργά αλλά σταθερά την αποδιοργάνωση του Σώματος και την ασφυξία των στελεχών του αφού ουσιαστικά υπονομεύουν κάθε προσπάθεια θετικής προοπτικής του Λ.Σ., εξαντλούν κάθε περιθώριο αντοχής, ανοχής, και υπομονής του προσωπικού, αναπαράγουν και ανακυκλώνουν την ιδία μίζερη και αποκρουστική πολιτική της αδιαφορίας και εγκατάλειψης που έχει επιφυλάξει η πολιτεία στο Λ.Σ. εδώ και παρά πολλά χρονιά. Επίσης θέτουν σε αμφισβήτηση την δομική αλλαγή της επαναφοράς του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο Υ.Ν.Α., αποδομώντας στην πράξη βήμα προς βήμα κάθε επιχείρημα που τίθετο προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

    Από την αρχή είχαμε διατηρήσει τις επιφυλάξεις μας στο εν λόγω εγχείρημα, διατυπώνοντας την άποψη ότι για εμάς η ουσία και η αξία δεν βρίσκεται στις ταμπέλες αλλά στις πολιτικές εκείνες που θα αναδείξουν το έργο του Λιμενικού Σώματος στην κοινωνία και θα καταδείξουν την προσφορά των στελεχών του σε κάθε τομέα αρμοδιότητας του.
    Επισημάναμε δε από την αρχή όταν ξεκίνησε η περιφορά του Λιμενικού Σώματος από Υπουργείο σε Υπουργείο σαν επιτάφιος, ότι δεν πρέπει να ξανασυμβούν τα λάθη του παρελθόντος οπού η απαξίωση, η αδιαφορία και η εγκατάλειψη του οδήγησαν το Σώμα στην αυτοδιάλυση, αφήνοντας τραύματα και πληγές που μέχρι σήμερα δεν έχουν επουλωθεί.
    Δυστυχώς δεν μας άκουσε κανείς, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η αποτυχημένη πολιτική των προηγουμένων ετών, με κύρια και αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΝΑ. που κωφεύει και κάνει πως δεν καταλαβαίνει αφήνοντας το Σώμα να βυθίζεται στα αδιέξοδα του και να λειτουργεί από κεκτημένη ταχύτητα και την υπερπροσπάθεια των στελεχών του. Αυτά όμως έχουν ένα τέλος και το τέλος τους είναι τώρα. Δεν μπορεί από την μια να μας υποβαθμίζουν και από την άλλη να απαιτούν από μας μόνο θυσίες.
    Δεν μπορεί να λειτουργεί το κράτος με ψέματα και υποσχέσεις ζητώντας από μας να ελέγχουμε όσους παρανομούν ενώ το ίδιο να λειτουργεί ασύδοτο, μη εφαρμόζοντας τη νομιμότητα προς εμάς. Δεν μπορεί να αγνοεί όλες του τις υποχρεώσεις προς εμάς όπως: η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με τεράστιες οικογενειακές παρενέργειες, οι οδοιπορικές δαπάνες-μετακινήσεις, που το ίδιο διατάσσει αλλά δεν πληρώνει, η μη αναγνώριση της θαλάσσιας υπηρεσίας-πλεύσιμα, το μισθολόγιο και οι μέχρι τώρα περικοπές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανέχεια, γυρολόγους και κακομοίρηδες, χωρίς προοπτική και μέλλον.
    Καλούμε κάθε συνάδελφο, σε κάθε υπηρεσία οπού αποδεδειγμένα η υπηρεσία δεν τηρεί τις νόμιμες διαδικασίες (απλήρωτα οδοιπορικά, προκαταβολές, υγειονομικά, ωράριο, ρεπό, συνθήκες υγιεινής και ασφαλείας κτλ.) να απευθύνεται στα γραφεία της Ομοσπονδίας για νομική υποστήριξη, μέριμνα και προστασία.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
    Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χεριά μας. Αφού η υπηρεσία αδυνατεί να δώσει λύσεις και η κυβέρνηση δια του Υπουργού της, απέχει συνειδητά από τα προβλήματα μας, δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον μετωπικό αγώνα και την ρήξη με τις κατεστημένες αντιλήψεις του χθες.
    Ας μην έχουν αυταπάτες και να μην επαναπαύονται στο ΥΝΑ, ότι ασχολούμενοι με το μισθολόγιο και μεταφέροντας την πίεση στο Υπουργείο Οικονομικών, δεν θα έρθει η σειρά τους...
    Για το Δ.Σ.
    Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας
    Δριβάκος Γεώργιος        Κατσίνας Σωτήριος