ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΝΤΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΧΤΕΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΑΛΛΑ...


Δήμαρχος Σύμης ΠΡΟς ΥΝΑ Και Α/Λ.Σ-Ελ.Ακτ Για Το Ρουμάνικο Σκάφος Ακτοφυλακής .

Έφθασε το νέο σκάφος για το Λιμενικό Σώμα Σύμης

 

ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό της Ελλάδας
KOIN:
1)Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου
κ Kώστα Μουσουρούλη
3)Βουλευτή Δωδ/σου
κ Μάνο Κόνσολα
2) Αρχηγό Λ.Σ
Αντιναύαρχο Δημήτρη Μπαντιά

ΘΕΜΑ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ

Δεχθείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια για τους ικανούς συνεργάτες σας, Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κώστα Μουσουρούλη, Βουλευτή Δωδ/σου κ. Μάνο Κόνσολα και Αρχηγό Λ.Σ Αντιναύαρχο Δημήτρη Μπαντιά.
Η ανταπόκρισή τους στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Σύμη με την παράνομη μετανάστευση, υπήρξε άμεση και αποτελεσματική, όπως και ο συντονισμός των ενεργειών όλων των φορέων που εμπλέκονται.

Επιτέλους, το αμφιβόλου αξιοπιστίας και ήδη από 25ετίας ανήκον στο δυναμικό του Υπολιμεναρχείου Σύμης σκάφος, που καθιστούσε λόγω παλαιότητος προβληματικές τις επιχειρησιακές δραστηριότητες του Λ.Σ. -και, κατ΄ επέκταση, του Ελληνικού κράτους- στην περιοχή, αντικαταστάθηκε με την καίρια και επιτυχή διαμεσολάβηση των ανωτέρω συνεργατών σας από νέο σκάφος, που -σημειωτέον- αναλαμβάνει, εκτός των άλλων, την έκτακτη μεταφορά ιατρικών περιστατικών στη Ρόδο, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, όλο το εικοσιτετράωρο, και ιδιαιτέρα τους χειμερινούς μήνες - ζήτημα κυριολεκτικά ζωής και θανάτου για τους κατοίκους ενός μικρού ακριτικού νησιού. 
Χάρι στις προσπάθειές τους, η Σύμη ενισχύθηκε με ρουμάνικο σκάφος ακτοφυλακής, το οποίο περιπολεί στη θαλάσσια περιοχή της Σύμης στα πλαίσια τoυ FRONTEX.

Με τις παραπάνω συντονισμένες ενέργειές σας, θέσατε τέλος σε μία απαράδεκτη κατάσταση, που εξέθετε διεθνώς τη χώρα μας, δεδομένου μάλιστα ότι ειδικά το τελευταίο διάστημα, οπότε και παρατηρήθηκε δραματική αύξηση των παρανόμως εισερχομένων στην επικράτεια μεταναστών, λόγω του αποκλεισμού άλλων «πυλών εισόδου» στην χώρα και την Ευρώπη, το νησί μας έγινε αποδέκτης μεγάλου αριθμού τέτοιων ανθρώπων, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν ως δίαυλο προς τα Ευρωπαϊκά κράτη, αδυνατούντος, όμως, του Δήμου μας λόγω έλλειψης υποδομών, να ανταποκριθεί στις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής και αξιοπρέπειας για την προσωρινή έστω κράτησή τους μέχρι την απομάκρυνσή τους από την Σύμη. Η μέχρι πρότινος αδιέξοδη αυτή κατάσταση έπληττε μέρα με την ημέρα, όλο και περισσότερο την τουριστική κίνηση στην περιοχή μας.
Για όλα τα παραπάνω, και την συνδρομή σας στο προαναφερθέν φλέγον ζήτημα, που επί καιρώ μάς ταλάνιζε, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες, και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε πάντα αρωγό μας την πολιτεία στον δύσκολο αγώνα που διεξάγουμε καθημερινά σε έναν ακριτικό προμαχώνα του Ελληνισμού.
Ο Δήμαρχος
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΑΛΟΔΟΥΚΑΣ