ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ: Με νέα απεργία απάντησαν στην καταστολή

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

αναδημοσίευση

Συγκέντρωση χτες έξω από τα δικαστήρια Ευελπίδων όπου δικάζονταν οι 12 συνάδελφοί τους. Για τις 18 Οκτώβρη αναβλήθηκε η δίκη
Μεταλλεργάτες με πορεία κατευθύνονται προς τα δικαστήρια
Με μαζική διαδήλωση μέσα και έξω από τα δικαστήρια Ευελπίδων, οι μεταλλεργάτες από τα ναυπηγεία, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και άλλους χώρους μετάλλου, έδωσαν χτες νέα δυναμική απάντηση στην επιχείρηση τρομοκρατίας και καταστολής στην οποία έχει επιδοθεί η συγκυβέρνηση για να χτυπήσει τους εργατικούς αγώνες.

Οι μεταλλεργάτες κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης έφτασαν στο κτίριο 7 των δικαστηρίων, όπου οι 12 συνάδελφοί τους περίμεναν να δικαστούν με ανυπόστατες κατηγορίες. Βρέθηκαν να διώκονται, μετά την άγρια επίθεση που εξαπέλυσαν στις 4 Οκτώβρη οι δυνάμεις καταστολής με γκλοπ, χημικά, προσαγωγές και συλλήψεις σε βάρος της συγκέντρωσης των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο υπουργείο Αμυνας, οι οποίοι είναι 6 μήνες απλήρωτοι και διεκδικούσαν δουλειά με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Εργαζόμενοι από τα ναυπηγεία και τη Ζώνη συγκεντρώθηκαν στις 8 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως από όπου ξεκίνησαν δυναμική πορεία προς τα δικαστήρια, με το πανό των σωματείων της Ζώνης στο οποίο ανέγραφε: «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε κυβέρνηση και αφεντικά» να δίνει το στίγμα.
Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 18 Οκτώβρη, μετά από το αίτημα των εργαζομένων, αλλά και πρόταση του εισαγγελέα καθώς δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένο κατηγορητήριο για κάθε έναν από τους εργαζόμενους, δεν είχαν παρουσιαστεί οι μάρτυρες αστυνομικοί, ενώ ο εισαγγελέας απαίτησε να προσκομιστεί εργαστηριακή εξέταση από το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας «σχετικά με υπολείμματα κροτίδων».
Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τις 18 Απρίλη βρίσκονται αντιμέτωποι με το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα (4 μεροκάματα το μήνα) που τους επέβαλε η εργοδοσία των αραβογερμανικών (ADM, «Thyssen Krupp») μονοπωλίων που εκμεταλλεύονται το ναυπηγείο και ήδη έχουν καταδικάσει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην ανέχεια. Να σημειωθεί ότι από τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού τα δύο μονοπώλια έχουν ήδη τσεπώσει 2,3 δισ. ευρώ και έχουν παραδώσει μόνο ένα υποβρύχιο, αυτό που γέρνει.
Στο πλευρό των εργαζομένων ήταν και χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και Σπύρος Χαλβατζής, μεταφέροντας τη συμπαράσταση του κόμματος.
Αλληλεγγύη από συνδικάτα
Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει την οργανωμένη εγκληματική επίθεση στους απλήρωτους εργαζόμενους στα ναυπηγεία, σημειώνοντας ότι «έγκλημα είναι η καταδίκη των οικογενειών τους σε εξαθλίωση και όχι ο αγώνας για να ζήσουν».
Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η κυβέρνηση δείχνει την αποφασιστικότητά της να στηρίξει με κάθε μέσο την εργοδοσία. Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει τους εργάτες προκειμένου επιβάλουν τα αντιλαϊκά μέτρα που απαιτούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Προκειμένου να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους. Καμία αναμονή δεν πρέπει να υπάρχει. Αμεσα όλες οι δυνάμεις να προετοιμαστούν για την επιτυχία της νέας απεργιακή κινητοποίησης».
Την επίθεση που δέχτηκαν από τις δυνάμεις καταστολής οι εργάτες των ναυπηγείων καταδικάζουν ακόμα με ανακοινώσεις τους και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και τα Συναφή Επαγγέλματα Ελλάδας, το Συνδικάτο Φαρμάκου νομού Αττικής, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης.