ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Προωθείται ΚΥΑ για να καλυφθούν Σεπτέμβριος και Οκτώβριος για όλους τους δικαιούχους αστυνομικούς αλλιώς...


Τετάρτη, 03 Οκτώβριος 2012 15:03

Τροποποιείται το Π.Δ. για τα νυχτερινά των διοικητών...

www.bloko.gr
αναδημοσιευση
Τροποποιείται το Π.Δ. για τα νυχτερινά των διοικητών, Προωθείται ΚΥΑ για να καλυφθούν Σεπτέμβριος και Οκτώβριος για όλους τους δικαιούχους αστυνομικούς αλλιώς...
Την αύξηση της ετήσιας δαπάνης από τα 18.000.000 στα 20.000.000 ευρώ επιδιώκει με κοινή υπουργική απόφαση η ηγεσία της Αστυνομίας, προκειμένου να εξευρεθούν οι απαραίτητοι εκείνοι πόροι για να καλυφθούν οι αποζημιώσεις για τη νυχτερινή απασχόληση των αστυνομικών για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, εάν απορριφθεί από το
υπουργείο Οικονομικών η σχετική απόφαση, τότε τα "αποθεματικά" του σχετικού κωδικού δεν επαρκούν για την κάλυψη της αποζημίωσης για τη δεδουλευμένη νυχτερινή εργασία του προηγούμενου μήνα, καθώς η προηγούμενη αύξηση από τα 16.000.000 ευρώ στα 18.000.000 ευρώ, εξαντλήθηκε με την καταβολή των νυχτερινών του Αυγούστου!
Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, με διευκρινιστική διαταγή θα διευθετηθεί το ζήτημα που προέκυψε με την εξαίρεση των διοικητών ειδικά των μάχιμων υπηρεσιών από τη νυχτερινή αποζημίωση, δεδομένου ότι η πρόβλεψη στο σχετικό ΠΔ τους υπήγαγε στους δικαιούχους μέχρι των 16 ωρών, προκειμένου να "ενσωματωθεί" στη συνέχεια στην προωθούμενη ΚΥΑ.
Όπως διευκρινίζεται, για τις επικεφαλής διοικήσεις των διοικητικών υπηρεσιών όπως του υπουργείου, οι διοικήσεις θα πρέπει να δικαιολογούν τις 16 ώρες με πραγματικές μάχιμες ώρες απασχόλησης, όπως ακριβώς προβλέπεται δηλαδή και για το υπόλοιπο προσωπικό.
.