ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ...ΛΟΥΦΑΖΕΙΣ ΚΑΠΤΑΙΝ-ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΛΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ...ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ;;;


Ας με συγχωρησουν σημερα οι ενστολοι ολων των οπλων και ειδικα του Λ.Σ,που οταν ειδαν οτι περικοπτονται οι μισθοι τους,(παρανομα βεβαια) κατεβηκαν στα πεζοδρομια απαιτωντας τα αυτονοητα,αλλα τι να πουν και οι ερμοι οι ναυτικοι μας οι οποιοι οσονουπω θα ψαχνουν με τα κυαλια για ενα μπαρκο???????


Κρούω  τον κωδωνα του κινδυνου για τον αφανισμο των εναπομειναντων 15000 περιπου ελληνων ναυτικων,ολων των ειδικοτητων κρουει για πολλοστη φορα αλλοστε το ΓΕΝΕ,τα μαυρα στοιχεια του οποιου ουδεις υπουργος αλλα ουτε και πολυχρυσοκλαρατος φαινεται να λαμβανει σοβαρα υποψιν του.
Και η ανεργια καλπαζει.Και οι ελληνες ναυτικοι που πριν καποια χρονια αριθμουσαν πανω απο 50.000 μειωνονται συνεχως,σημερα βαζουν "μεσον" για μια θεση σε καποιο εμπορικο πλοιο εστω και αν δεν εχει την ελληνικη σημαια.

Και ακτος απο το "μεσον" υπαρχει και η μιζα,  που καποια διευθυντικα στελεχη εταιριων τους ζητουν για το πολυποθητο μπαρκο,και η οποια μιζα φτανει μεχρι και τους δυο πρωτους μισθους τους.
Και οι απελπισμενοι ναυτικοι μας τα δινουν,και σιωπουν γιατι αν καταγγειλουν τους συγχρονους δουλεμπορους θα μπουν στην "μαυρη" λιστα,και τοτε αντιο ΘΑΛΑΣΣΑ.
Σας λεει λοιπον το ΓΕΝΕ που καποιοι απο εσας εκει στο κτηριο της Ακτης Βασιλειαδη θελετε να καταργησετε οτι τον Αυγουστο του 2008 οι επισημα  ανεργοι ελληνες Α πλοιαρχοι ηταν 60,οι Β 41 κι οι Γ ταξης Πλοιαρχοι μολις 36.
Και σας λεει κυριοι του γραφειου του ΥΝΑ ο οποιος τυγχανει να καταγεται αλλα καιι να εκλεγεται απο την ναυτομανα και ακρητικη Χιο  οτι τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2012 ΟΙ Α ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ ΗΤΑΝ 185,ΟΙ Β ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ 218 ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΗΓΗΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ,ΑΡΙΘΜΟΥΝ 258 ΑΤΟΜΑ.

Αλλα και οι ελληνες μηχανικοι δεν πανε πισω στην ανεργια αφου παντα συμφωνα με το ΓΕΝΕ και τους αξιωματικους του Λ.Σ που υπηρετουν εκει τον Αυγουστο του 2008 ηταν ανεργοι μολις 9 ενω τον ιδιο μηνα του 2012 εφτασαν τους 61,ενω δεν θα κανω λογο για τους δεκαδες ανεργους ναυτες,και θαλαμηπολους.
Και ενω η ανεργια καλπαζει και χτυπαει κοκκινο καποιοι μεγαλομετοχοι ακτοπλοικων κυριως εταιριων ασε που δεν πληρωνουν στην ωρα τους,λες και εχει καταργηθει η κειμενη νομοθεσια για τη μη καταβολη δεδουλευμενων συζητουν ακομα και επισημως για την υποστολη της γαλανολευκης και την θεση της να παρει καποια ξενη σημαια.
Πραξη που θα τους δινει το δικαιωμα να καταργησουν την οργανικη συνθεση των ακτοπλοικων πλοιων.
Και ενω αυτοι οι κυριοι που συνεχως κλαιγονται και με διαβηματα προς το κουβερνο ζητουν "και του πουλιου το γαλα",εκει στην ΠΝΟ ολοι κοιμουνται,περιμενοντας καποια συναντηση με τους αρμοδιους υπουργους και τους αναυτους συμβουλους τους.
Γιατι αραγε καπταν Γιαννη μου,η ΠΝΟ εχει λουφαξει??????

Δεν βλεπετε οτι μετα τις περικοπες των συνταξεων πλοιαρχων και μηχανικων αλλα και των αλλων ειδικοτητων σειρα τωρα εχουν και οι ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ???????????
ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ.ΓΙΑΤΙ,ΓΙΑΤΙ.


Θανος Λαμπροπουλος