ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ούτε λέξη δεν είπε στους εφοπλιστές ο Μουσουρούλης για τους άνεργους ναυτικούς μας, για την εγκατάλειψη από αυτούς του εθνικού μας νηολογίου και πολλά άλλα.Μπροστά τους και αυτός ...στρατιωτάκι ακούνητο και υπάκουσε!

Και να τωρα που αρχισαν και τα σουρτα=φερτα του ΥΝΑ κυριου Κωστη Μουρουσουλη με τους διευθυντηριο των ελληνων εφοπλιστων που χρονια τωρα μιας και δεν τους σηκωνε το εδω κλιμα εχουν μετακομισει εκει στο Λονδινο,απο οπου και διευθυνουν τα εμπορικα τους πλοια,τα οποια σημειωτεον κατεχουν και τα παγκοσμια ναυτιλιακα σκηπτρα,αφου στις πρυμνες τους κυματιζουν οι τριτοκοσμικες παντιερες.
Και εκει οποως οι ιδιοι λενε χτυπαει η καρδια της ελληνικης ναυτιλιας,και ως εκ τουτου εχουν καθε δικαιωμα οι κυριοι του Commettee(Greek Shipping Coorperation) να παρεμβαινουν ακομα και δυναμικα στα εδω ναυτιλιακα δρωμενα.
Και ας εχουν μονο λιγοστα(οσα τα δακτυλα των δυο χεριων) πλοια με τη γαλανολευκη,
Και ας εχουν λιγοστους εως και κανενα ελληνες ναυτικους στα 3500 περιπου ελληνοκτητα εμπορικα τους πλοια.
Και ας μην πληρωνουν φορους τους οποιους χρονια τωρα πληρωνουν ακομα και ο "τσαγκαρης",αλλα και ο ανεργος ελληνες πολιτης,οι οποιοι σημερα δεν εχουν ουτε τα αναγκαια χρηματα για το φαι των οικογενειων τους.
Εκει λοιπον βρεθηκε και ο Χιωτης ΥΝΑ κυριος Μουρουσουλης,ο οποιος λογω καταγωγης και εκλογιμοτητας κατι ξερει απο το εκει Λομπυ.
Και αφου εφαγαν και ηπιαν τη.....σουμαδα τους,οι κυριοι του Commettee συνεχαρηκαν την τριμελη εθνικη κυβερνηση και το ναυτιλιακο της εργο(ποιο εργο αραγε),και δηλωσαν ευθαρσως,ετσι τουλαχιστον λεει το θαλασσοπουλι οτι θα κανουν τα παντα για να φερουν τη γαλανολευκη εκει που της αρμοζει,δηλ.να κυματιζει σε ολα σχεδον τα νυν ελληνοκτητα εμπορικα πλοια.
Και αυτος ο υπουργος οπως και ολοι οι προκατοχοι του,πρασινοι και γαλαζιοι,τους πιστεψε και αρχισε να πανηγυριζει λες και επιασε το Τζοκερ.
Αλλα πρωτου κατσει στο τραπεζι μαζι με τα μελη του Commeettee γιατι δεν ρωτησε ποσοι ελληνες ναυτικοι δεν βρισκουν μπαρκο,και ποσα πλοια εγκατελειψαν προσφατα το εθνικο μας νηολογιο,αλλα και ποσες φορες κατα το παρελθον,προσφατο και παλιο,παρθηκαν μετρα υπερ της ανταγωνιστικοτητας των ελληνικων αλλα και ελληνοκτητων εμπορικών πλοιων,στα οποια σημειωτεον πριν καποια χρονια "υπηρετουσαν" δηλ.απασχολουνταν πανω απο 50.000 ελληνες ναυτικοι,ενω σημερα δεν ξεπερνουν τις 15000 εκ των οποιων βρισκουν δουλεια μονο στα ποσταλια της ακτοπλοιας,και στα......Ψαραδικα.
Και αφου τα ειχε μαθει θα επρεπε να τους πει εξω απο τα δοντια,και μετα να ξεκινησει τα πανηγυρια
και τα εθνικα ευχολογια.
Γιατι τωρα εκανε οτι και οι γαλαζοπρασινοι προκατοχοι του εκει στο κτηριο της Ακτης Βασιλειαδη και παλαιοτερα της Γρ.Λαμπρακη,δηλ.....ΤΙΠΟΤΑ.


Θανος Λαμπροπουλος