ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ¨: Στις 9 π.μ. στο υπουργείο Ναυτιλίας. Καλούν σε συντονισμό με άξονα τα συμφέροντα των εργατών!!!


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

αναδημοσίευση
Καλεί σήμερα σε νέα κινητοποίηση
Στις 9 π.μ. στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Σε συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας καλεί όλους τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά και τους ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, σήμερα,Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ. στο υπουργείο Ναυτιλίας, με προσυγκέντρωση των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στις 8.30 π.μ., στις Δεξαμενές Βασιλειάδη.
Στο μεταξύ, χτες, μετά από πρωτοβουλία της Συντονιστικής, έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί, η ηγεσία του υπουργείου συνέχισε το γνωστό «πινγκ - πονγκ» στις πλάτες των εργαζομένων, παραπέμποντάς τους στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου σήμερα θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ο γενικός συντονιστής ναυπηγικής βιομηχανίας παραμένει άφαντος.
Στη Συντονιστική συμμετέχουν: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Σωματείο Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, «Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά», «Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας» καθώς και «Ιδρυτικά μέλη της Κίνησης Νέο Κίνημα Αλλαγής Ν. Σκαραμαγκά».
Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική, μετά τη χτεσινή κινητοποίηση, τονίζει: «Καταγγέλλουμε την τακτική και αυτής της κυβέρνησης, η οποία όπως και οι προηγούμενες κωλυσιεργούν, αναβάλλοντας τις όποιες παρεμβάσεις στο χώρο, ποντάροντας στη διαρκώς αυξανόμενη εξαθλίωσή μας για να υλοποιήσουν τα αντεργατικά τους σχέδια». Και σημειώνει: «Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κοινή δράση όλων των εργαζομένων - ανέργων στη Ναυπηγική Βιομηχανία, με γνώμονα τα κοινά συμφέροντά μας και μόνο, είναι ιστορική αναγκαιότητα.Καλούμε για μια ακόμη αφορά τις πλειοψηφίες σε Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας και ΤΡΙΑΙΝΑ σε κοινό αγώνα».
Η Συντονιστική Επιτροπή απαιτεί:
  • Εξόφληση ΤΩΡΑ όλων των δεδουλευμένων των Ναυπηγείων 
    • Ελευσίνας και Σκαραμαγκά. Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η εφαρμογή του απαράδεκτου μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας στα Ν. Σκαραμαγκά και να αποκατασταθούν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι του Τροχαίου Υλικού.
    • ΑΜΕΣΑ μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
    • Να ακυρωθεί η συμφωνία με την Κίνα για τη χρηματοδότηση των Ελλήνων εφοπλιστών για να πηγαίνουν αυτοί τα καράβια τους στα κινέζικα ναυπηγεία.
    • Να περάσουν τώρα σε κρατικό έλεγχο τα Ναυπηγεία (ακύρωση του καταστροφικού για τη Ναυπηγική Βιομηχανία Νόμου 3885, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους) και μαζί με τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη να λειτουργήσουν κάτω από 100% ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ που θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία.
    • Οχι στην πώληση του Λιμανιού. Αμεση χωροθέτηση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης με νόμο που θα απαγορεύει την αλλαγή χρήσης τουλάχιστον για 50 χρόνια και άμεσες επενδύσεις σε υποδομές (δεξαμενές PANAMAX, επισκευές ντόκων, δίκτυα νερού - αέρα - ρεύματος).
    • Σύνδεση των τεράστιων πραγματικών αναγκών της χώρας για πλοία (ακτοπλοΐα - Πολεμικό Ναυτικό - θαλάσσιες μεταφορές κλπ. ) και άλλες μεταλλικές κατασκευές (ανεμογεννήτριες, πλωτές εξέδρες-δεξαμενές, άμυνα κλπ.) με τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας μας, κάτι που θα εξασφαλίζει μόνιμα και σταθερά δουλειά για όλους μας.