ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Φθηνά εισιτήρια με ιδιωτικά λιμάνια;

"Αυγή"
ΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ

 23/08/2012
Η πρωτοβουλία των δημάρχων των νησιών Αλοννήσου, Σκιάθου και Σκοπέλου να καλέσουν σε συνάντηση τον υπουργό Ναυτιλίας με σκοπό να του θέσουν το ζήτημα των ακριβών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι καλοδεχούμενη, καθώς αντιστοιχίζεται πλήρως με το αίτημα των πολιτών της Μαγνησίας όσο και όλων εκείνων που 'βλέπουν' τις βόρειες Σποράδες σαν εμπορικό ή τουριστικό προορισμό”.

Η κοινή στάση των δημάρχων όμως, αλλά και το αποτέλεσμα της συζήτησης με τον υπουργό μοιάζουν να υπονομεύονται εξαρχής, καθώς συμπίπτουν με την κυβερνητική πρόθεση να πουληθεί σε ιδιώτες (και) το λιμάνι της Σκιάθου.

Επιστολή Αλ. Μεϊκόπουλου στους δημάρχους των Βορείων Σποράδων
Η αναγγελία της πώλησης είναι ο λόγος που ώθησε τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, να απευθυνθεί με επιστολή προς τους τρεις δημάρχους στην οποία σημειώνει μεταξύ των άλλων: "Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας δηλώσω ότι θα σταθούμε σαν ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αρωγοί και συμμέτοχοι σε κάθε προσπάθεια να έχουν οι πολίτες της Μαγνησίας αλλά και όλοι οι πολίτες της χώρας ασφαλή, φτηνά και ποιοτικά μέσα μεταφοράς. Παράλληλα όμως, θα βρεθούμε απέναντι στις προσπάθειες ξεπουλήματος της δημόσιας γης αλλά και βασικών πυλώνων της οικονομίας, όπως είναι τα εμπορικά και τουριστικά λιμάνια, τα οποία μπορούν κάτω από άλλες συνθήκες να συμβάλουν καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας".

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τους δημάρχους να τον κρατήσουν ενήμερο ως προς τα αποτελέσματα που θα έχει η επικείμενη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας.