ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΚΡΗΤΗ - ΜΑΓΝΗΣΙΑ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ Το ίδιο συμβαίνει ήδη σε Φλώρινα και Εύβοια!!


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"

αναδημοσίευση
Από την τσέπη τους καλούνται και πάλι να πληρώσουν φάρμακα, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, καθώς γιατροί και φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τα συσσωρευμένα χρέη του Οργανισμού μεταθέτοντας το κόστος στους ασφαλισμένους. 
Στο μεταξύ, οι ασφαλισμένοι όχι μόνο δεν ευθύνονται για την κρατική υποχρηματοδότηση και για την εμπορευματοποίησης της Υγείας, αλλά και τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.
Από τις προηγούμενες μέρες τα φαρμακεία στη Φλώρινα και στην Εύβοια χορηγούν φαρμακευτικά σκευάσματα μόνο με πληρωμή τοις μετρητοίς, ενώ από χτες το ίδιο γίνεται και στην Κρήτη, τη Μαγνησία και την Κορινθία.

Επίσης ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει εξαγγείλει τη διακοπή της «πίστωσης» προς τους ασφαλισμένους σε όλη τη χώρα από 1η Σεπτέμβρη αν δεν αποπληρωθούν για το Α' εξάμηνο του 2012, καθώς και για ορισμένους μήνες του 2011. 
Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε χτεσινή του συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό, οι φαρμακοποιοί «από τα 207 εκατ. ευρώ πήραν ήδη τα 100 εκατ. ευρώ. Απομένουν, λοιπόν, 107 εκατ. ευρώ τα οποία θα εξοφληθούν στη συνέχεια».
Αντίστοιχα οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί θα δέχονται από τις 3 Σεπτέμβρη ασφαλισμένους, μόνο αν οι τελευταίοι τους πληρώνουν τοις μετρητοίς. Ο ΕΟΠΥΥ έχει ξεκινήσει σποραδικά ανά τη χώρα να αποπληρώνει τους συμβεβλημένους γιατρούς.