ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΑΓΟΝΑ... ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ !

Τί θα κάνετε κύριε Υπουργέ για τα πανέμορφα, γραφικά νησιά του Αργοσαρωνικού που ακτοπλοϊκα έχουν γίνει άγονα; Στο τέλος μόνο κοτεράδες θα μπορούν να πηγαίνουν εκεί, αφού οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες τους, μετακινούνται κάθε χρόνο με όλο και λιγότερα πλοία.

Μιλάμε για την Ύδρα, τις Σπέτσες και τον Πόρο. Και να φανταστεί κανείς πως απέχουν μόλις μιάμιση ώρα από τον Πειραιά και υποτίθεται είναι από τα πιο τουριστικά στην πατρίδα μας... αν και η αλήθεια είναι άλλη και όσοι ζουν εκεί ούτε μπορούν να μετακινηθούν όποτε χρειαστούν ούτε όμως και τους νεκρούς τους δεν μπορούν να μεταφέρουν.

Με αυτή τη μακάβρια φωτογραφία, που απεικονίζει τις τριτοκοσμικές συνθήκες από τη μεταφορά ενός νεκρού με ένα μικρό θαλάσσιο ταξί, όχι από κάποιο απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου, αλλά από την Ύδρα, πήγε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ελληνικού δικτύου μικρών νησιών Ελευθέριος Κεχαγιόγλου για να τη δείξει σε ευρωβουλευτές και στην αρμόδια επίτροπο θαλασσίων υποθέσεων, Μαρία Δαμανάκη. Αν την "άγγιξε" η ξεφτίλα; Από το δελτίο τύπου που μας έστειλε το "Δίκτυο", "οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής επιτροπής δεσμεύτηκαν πως θα ξαναδούν το θέμα πιο προσεκτικά"... Σωθήκαμε... τα σχέδια τους για τα νησιά φαίνεται πως είναι άλλα.... 

Κύριε Υπουργέ δε μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό και ανάπτυξη με τέτοιες εικόνες. Η χώρα δεν είναι... εφοπλιστική, είναι νησωτική και εκεί ζουν έλληνες πολίτες που πληρώνουν φόρους και αδρά... αδρότατα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για να καταδικάζονται έτσι. Μπείτε στα πλοία και πηγαίνετε να δείτε πως ζουν και μετακινούνται αφού είστε και νησιώτης. Ακούστε ποια είναι η αγωνία τους. Αυτή δηλαδή είναι και η δουλειά σας, οι αρμοδιότητές σας μη το ξεχνάτε. 

Χάρης Μπόλκας