ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ και ΜΑΧΙΜΟΤΑΤΟΙ οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
για τα επείγοντα προβλήματα της υγείας & τα φάρμακα:

Ο καύσωνας δεν εμπόδισε τους απόμαχους της δουλειάς να πραγματοποιήσουν την  προγραμματισμένη για σήμερα 12 Ιούλη κινητοποίηση στην Αθήνα και όλες τις πρωτεύουσες νομών με κεντρικό σύνθημα
"ΟΧΙ στα χαράτσια και τη φοροληστεία - Δημόσια και Δωρεάν ΥΓΕΙΑ".
Έντονη ήταν η συμμετοχή των απομάχων της θάλασσας με το πανό της ΠΕΣ-ΝΑΤ, Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, στη συγκέντρωση της Αθήνας.
Αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΠΕΣ-ΝΑΤ – ΟΤΑ, είχε μακράς διάρκειας συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας, στον οποίο έθεσε επιτακτικά τα αιτήματα των συνταξιούχων:

  • Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των κέντρων υγείας και των ιδρυμάτων πρόνοιας, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα.
  • Αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων από το κράτος για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, υγειονομικά υλικά, τρόφιμα για νοσοκομεία, και άλλα ιδρύματα, των φαρμακοποιών και των γιατρών.
  • Η κρατική χρηματοδότηση για την υγεία – πρόνοια – φάρμακο να είναι σε απόλυτη προτεραιότητα έναντι οποιασδήποτε υποχρέωσης που απορρέει από την δανειακή σύμβαση.
  • Εξασφάλιση με ευθύνη του κράτους της έγκαιρης και επαρκούς τροφοδοσίας σε όλα τα φάρμακα.
  • Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των ειδικών φαρμάκων και των φαρμάκων για τις συνοδούς νόσους, τα συμπληρώματα διατροφής, το υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό από τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, στους χρόνιους πάσχοντες και στα ΑμΕΑ.
  • Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των φαρμάκων με προτεραιότητα στους ανέργους ανασφάλιστους Έλληνες και μετανάστες, χαμηλοσυνταξιούχους, στους φτωχούς αγρότες και στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους.
  • Άμεση αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι, τα ΑμΕΑ σε φάρμακα και άλλο υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό την περίοδο της άρσης τη πίστωσης των φαρμακοποιών προς τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Συμψηφισμό των χρεών ανάμεσα στο δημόσιο στους φαρμακοποιούς και τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς.
 Γιώργος Παπαγεωργίου
Ταμίας ΠΕΣ-ΝΑΤ