ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ: Παρέμβαση στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου για τις δαπάνες Υγειονομικής Περίθαλψης

Παρέμβαση στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου για τις δαπάνες Υγειονομικής Περίθαλψης


Αριθμ. Πρωτ. 37/12

30 MAIOY 2012


Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την επίσπευση των διαδικασιών επίλυσης του προβλήματος, αναφορικά με την αποπληρωμή των οφειλομένων δαπανών ιατρών, φαρμακείων, διαγνωστικών κέντρων κλπ. προς αποκατάσταση της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκε σήμερα 30-05-2012 συνάντηση της Ένωσης με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Επισημάναμε τη κρισιμότητα του θέματος και καταστήσαμε σαφή την πρόθεσή μας να διεκδικήσουμε την άμεση επίλυσή του, εντός του πλαισίου που ορίζει ο Νόμος.
Ζητήσαμε να μας εξηγηθούν οι λόγοι, που η διαδικασία ελέγχου και ενταλματοποίησης των δαπανών δεν προχωρά, όπως εμείς επιθυμούμε και οι περιστάσεις απαιτούν και προειδοποιήσαμε ότι η ώρα ανάληψης αλλά και απόδοσης ευθυνών στον καθένα ξεχωριστά, που διαχειρίζεται το θέμα, έφτασε.

Ζητήσαμε την επίσπευση των διαδικασιών καθόσον αφορά οφειλόμενες ενέργειες της υπηρεσίας του, τονίσαμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και αδικαιολόγητων καθυστερήσεων και μεταφέραμε την πρόθεσή μας να βοηθήσουμε από την πλευρά μας, με οποιοδήποτε τρόπο, κριθεί για τυχόν απεμπλοκή θεμάτων, αλλά και ενεργοποίηση υπηρεσιών.

Αναγνωρίζοντας ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και υπήρξε, από την πλευρά του Διευθυντή, κατανόηση του προβλήματος, απαντήσεις ουσιαστικές δεν δόθηκαν αλλά και δεσμεύσεις δεν υπήρξαν. Αντίθετα, επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν, γνωστοποιώντας μας μόνο, ότι ο μήνας Ιούνιος θα αποτελέσει κρίσιμη καμπή για την επίλυση ή όχι του θέματος.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης δεν υπήρξε ικανοποιητικό, αισιόδοξο και δηλώνουμε περισσότερο αποφασισμένοι για τη συνέχεια. Για κάθε νέα εξέλιξη θα σας κρατάμε ενήμερους.



Για το Δ.Σ.

O Πρόεδρος
 Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ

Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ