ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κυρία Αννα Διαμαντοπούλου η ευθύνη για τα ρυμουλκά στο ακέραιο ανήκει σε εσάς προσωπικά-Μην ρωτάτε λοιπόν ποιος φταίει για τις απεργίες των εργαζομένων; Η υπουργός κοροιδεύει την Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ-ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
                                                                             Πειραιάς 26.04.2012
Προς
Υπουργό ΥΠ.ΑΝ.Α.Ν. -  Άννα Διαμαντοπούλου
Υ.Ε.Ν. - Δ.Ν.ΕΡ.
Υ.Ε.Ν. - Δ.Λ.Α.
Δ.Ν.Ε. - Διεθνής Ναυτική Ένωση
Κ.Λ. Πειραιώς
Εργοδοτικές Ενώσεις
Πλοηγικός Σταθμός Πειραιά
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΤΡ/ΔΩΝ
Μ.Μ.Ε.
ΜΕΛΗ Π.Ε.Π.Ρ.Ν.

Τουλάχιστον ανεξήγητη έχει χαρακτηριστεί από τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η συμπεριφορά της Υπουργού Κας Άννας Διαμαντοπούλου και του επιτελείου της, όσον αφορά την επικύρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών σκαφών.

Αφού συμφώνησαν απόλυτα εργαζόμενοι και εργοδότες να μην υπάρξουν αυξήσεις ή θεσμικές αλλαγές στις νέες Σ.Σ.Ε., τις κατέθεσαν από κοινού στη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας (Δ.Ν.ΕΡ) του υπουργείου, στις 22 Φεβρουαρίου 2012.

Από τότε πέρασαν περισσότερο από 2 μήνες και η Υπουργός δήλωνε κατά τη διάρκεια των τελευταίων απεργιακών κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στην αντιπροσωπεία της Π.Ν.Ο. αλλά και στο διαδίκτυο ότι οι Σ.Σ.Ε. Ρ/Κ και Ν/Γ βρίσκονται ήδη σε διαδικασία επικύρωσης.
Το ίδιο επίσης, μας δήλωναν οι συνεργάτες της, λέγοντάς μας ότι  δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού η σχετική εισήγηση υπάρχει και έχει ήδη υπογράψει ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας Κος Λίτινας.
Παρόλα αυτά η επικύρωση των Σ.Σ.Ε. δεν επετεύχθη μέχρι σήμερα για λόγους που κανείς μας δεν κατανοεί.
Σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά θα διαταραχθεί η ομαλότητα στο κυριότερο λιμάνι της χώρας, στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και των καυσίμων, δεδομένου ότι θα υπάρξει η δικαιολογημένη πλέον, αντίδραση των εργαζομένων.

Το ερώτημα που τίθεται είναι :

«Ποιος, τελικά φέρει την ευθύνη;»

για τη διοίκηση
ο πρόεδρος
ΣΚΑΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ο γεν.γραμματέας
ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ