ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΥΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ!

Και η Πανελλήνια Ενωση Ναυτ΄΄ων Εμπορικού Ναυτικού τιμά την Εεργατική Πρωτομαγιά και αγωνίζεται για τους ναυτεργάτες, με 24ωρη απεργία την 1η Μάη!

Η ΠΕΝΕΝ  στην ανακοίνσή της τονίζει:

«Σας γνωρίζουμε ότι στην συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ που πραγματοποιήθηκε στις 25/4/2012 αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του κλάδου μας στην 24ωρη απεργία που αποφάσισε η Διοίκηση του Ε.Κ. Πειραιά (24/4/2012) του οποίου η ΠΕΝΕΝ είναι μέλος.Η απεργία θα είναι 24ωρη, θα αρχίσει την 1/5/2012 ώρα 00.01 και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 την 1/5/2012. Η 24ωρη απεργία θα γίνει στο λιμάνι του Πειραιά και θα αφορά τα πλοία όλων των κατηγοριών.


Με την απεργία μας αυτή συμμετέχουμε στην Εργατική Πρωτομαγιά που έχει καθιερωθεί από την εργατική τάξη και όλους τους εργαζομένους σαν ημέρα διεθνούς αλληλεγγύης, αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων ενώ ταυτόχρονα είναι και μέρα που αποτίουμε φόρο τιμής για τους εργαζόμενους που έπεσαν θύματα της αστικής τάξης και των πολιτικών εκπροσώπων της στην πάλη για την περιφρούρηση και διεύρυνση των κατακτήσεών της.
Ειδικότερα στην χώρα μας τα τελευταία 2 χρόνια τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων συνθλίβονται και ισοπεδώνονται κάτω από την βάρβαρη και σκληρή κυβερνητική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ με την συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία αγωνίζεται:

- Για την άμεση ανάκληση και κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης των Ναυτεργατών.
- Την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την πάταξη της παράνομης μεσιτείας και την ουσιαστική προστασία των ανέργων που εξαιτίας της ασκούμενης ναυτιλιακής πολιτικής έχει αυξηθεί σε πρωτόγνωρα υψηλά επίπεδα (κατάργηση των εγκριτικών πράξεων, όλων των ειδικών συνθέσεων, εφαρμογή της δεκάμηνης ναυτολόγησης, μη κατάργηση του καμποτάζ, αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των οργανικών συνθέσεων). Τα μέτρα αυτά σε συνδυασμό με μια άλλη ναυτιλιακή πολιτική θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας.
- Την διατήρηση της αυτοτέλειας του ΝΑΤ, του Οίκου Ναύτη, και
όλων των άλλων ασφαλιστικών Ταμείων με την ταυτόχρονη στήριξη και οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό σε ύψος που να καλύπτονται πλήρως οι πραγματικές ανάγκες των Ταμείων μας.
- Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων και πολιτικών που καταργούν και συρρικνώνουν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εν ενεργεία και συνταξιούχων Ναυτικών (μειώσεις συντάξεων, επικουρικών, υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.α).
- Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών σε όλους τους Ναυτεργάτες που τους οφείλονται μισθοί και λοιπές αποδοχές.- Απαιτούμε την υπογραφή και ανανέωση όλων των ΣΣΕ για το 2011 και 2012 με την ικανοποίηση των δίκαιων και ώριμων αιτημάτων μας.
- Ανάκληση της αντιναυτεργατικής νομοθεσίας περί καμποτάζ. Οι τελευταίες ρυθμίσεις οδηγούν στον εκτοπισμό της Ελληνικής σημαίας και στον ολοκληρωτικό αφανισμό τους Έλληνες Ναυτεργάτες.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ ενώνει την φωνή και τον αγώνα της μαζί με όλα τα συνδικάτα της χώρας που αγωνίζονται για την ανατροπή της άθλιας και βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής η οποία λειτουργεί ως εγκάθετος της τρόικας, των μεγαλοεργοδοτών, των βιομηχάνων, των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών.
Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα ολοένα και περισσότερο θα αντιπαλεύουν, θα αντιστέκονται και θα συντονίζουν τους αγώνες τους για την ανατροπή της αντιδραστικής και αντιλαϊκής πολιτικής.
Για την ανατροπή των κυβερνήσεων που υπηρετούν αυτές τις πολιτικές. Για να εφαρμοσθεί στην χώρα μας μια άλλη πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της τα λαϊκά συμφέροντα, την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων».