ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Απέλυσαν τους εργαζόμενους επειδή … οργανώθηκαν σε σωματείο

www.tsantiri.gr
αναδημοσίευση

Απέλυσαν τους εργαζόμενους επειδή … οργανώθηκαν σε σωματείο!
Απέλυσαν εργαζόμενους, επειδή … οργανώθηκαν σε σωματείο για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους!

Ο λόγος για τη διεύθυνση του ξενοδοχείου Capsis
στην Αγία Πελαγία, που, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, απέλυσε επιλεκτικά και στοχευμένα τους εργαζόμενούς του, οι οποίοι απαρτίζουν τη διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων του ξενοδοχείου.

Για μία καταχρηστική ενέργεια κάνει λόγο ο γραμματέας του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς, τονίζοντας ότι κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα να συνδικαλιστεί και, φυσικά, να διεκδικήσει τα δικαιώματά του! 


Από το 2011 οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ανέφεραν ότι δεν τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα τους, κατάσταση που συνεχίζεται ως και σήμερα, με αποκορύφωμα την ακραία απόφαση της διοίκησης για την απόλυση των μελών της διοίκησης του Σωματείου.


Αντιπροσωπεία του ΕΚΗ, μαζί με τους εργαζόμενους μετέβη σήμερα στο ξενοδοχείο, στην Αγία Πελαγία, ζητώντας από τη διοίκηση την άμεση εξόφληση των εργαζομένων αλλά και την αναίρεση των απολύσεων. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση με την επιθεώρηση εργασίας, ενώ το ΕΚΗ αφήνει ανοιχτό, ακόμη και το ενδεχόμενο κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων κατά των απολύσεων.
«Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι, όχι μόνο σήμερα αλλά και όταν ανοίξει η σεζόν, θα είμαστε εδώ» – ανέφερε ο κ.Βοργιάς.

Πάντως οι εργαζόμενοι πήραν τη διαβεβαίωση ότι θα εξοφληθούν άμεσα, για τις οφειλές δεδουλευμένων για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, καθώς και για άδειες και επιδόματα.
 Η εξόφληση θα γίνει μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών, ενώ όσοι δεν έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς πληρώθηκαν αμέσως.

Εξώδικο στη ΔΕΗ


Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, διεκδικώντας το διαχωρισμό των οφειλών για την κατανάλωση ρεύματος και για το τέλος αδόμητων επιφανειών.

Μετά την αποκάλυψη ότι η ΔΕΗ διοχετεύει στο τέλος ακινήτων τα χρήματα που οι καταναλωτές καταβάλλουν για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, το Εργατικό Κέντρο μετέβη στα γραφεία της ΔΕΗ ζητώντας το διαχωρισμό των οφειλών, προς αποφυγή περιπτώσεων (εσκεμμένης ή μη) εξαπάτησης των καταναλωτών.

Οι εκπρόσωποι του ΕΚΗ επέδωσαν επίσης, στον εμπορικό διευθυντή της ΔΕΗ, κ.Κοκολάκη, εξώδικο, μέσω του οποίου η ΔΕΗ καλείται να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή ρεύματος για το χαράτσι, έως ότου το ΣτΕ αποφανθεί περί της συνταγματικότητας ή μη του τέλους δομημένων επιφανειών, αναφέρει το cretalive.gr.