ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΝΕΛ : ΕΚΑΝΕ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΗΜΝΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ "ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ" ΤΟ 40ΧΡΟΝΟ..."ΑΚΟΥΑ-ΜΑΡΙΑ" ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΗΜΝΙΩΝ!!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ "ΕΘΡΕΨΑΝ" ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!!!

Αναδημοσίευση από το Emprosnet

Γράφει: Μανάβης Νίκος

10/03/2012

 Η ΝΕΛ βάζει στην άκρη την πολιτική των χαμηλών τόνων, που τηρούσε όλο αυτό το διάστημα, και περνάει στην αντεπίθεση. Σε πρώτη φάση, αυτό μεταφράζεται σε αγωγές εις βάρος όσων αμφισβητούν την αξιοπλοΐα των πλοίων της και όσων θεωρεί ότι με τις πράξεις και με τα όσα λένε δημοσίως, προσβάλουν και μειώνουν την εταιρεία. 


Ήδη στο στόχαστρο της ΝΕΛ μπήκε ο Δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, σε βάρος του οποίου κατατέθηκε αγωγή. Αιτία της αγωγής ήταν ότι ο χαρακτηριστικός «σαπιοκάραβα» που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος της Λήμνου σε δηλώσεις του για τα πλοία της ΝΕΛ που εξυπηρετούν τη Λήμνο.

Ως την Παρασκευή το απόγευμα που έκλεισε η ύλη της εφημερίδας, δεν είχε κατατεθεί άλλη αγωγή. Ωστόσο η ΝΕΛ είναι έτοιμη να κινηθεί νομικά εναντίον του προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου, Θράσου Καλογρίδη καθώς θεωρεί ότι όσα είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του, δημιουργούν μια ψευδή εικόνα για την εταιρεία.


Κύκλοι της εταιρείας τονίζουν ότι ο κ. Καλογρίδης συμπεριφέρεται ως πολιτικός και συνδικαλιστής και όχι ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου στο οποίο η ΝΕΛ είναι μέλος.

Η εταιρεία θεωρεί ότι δεν μπορεί να της καταλογίζονται κερδοσκοπικές διαθέσεις την ώρα που για να εξυπηρετήσει τις γραμμές του Βορείου Αιγαίου, καταγράφει ζημιές 40 εκατομμυρίων ευρώ περίπου σε ετήσια βάση. Όπως επίσης δεν δέχεται τις αιτιάσεις των μεταφορέων που δεν θέλουν να πληρώνουν τοις μετρητοίς τα εισιτήρια των φορτηγών τους.

Χαρακτηριστικά η ΝΕΛ διερωτάται «πώς είναι δυνατόν να ζητάνε οι μεταφορείς από εμάς πίστωση επειδή πληρώνουν τα καύσιμα τους τοις μετρητοίς, τη στιγμή που κι εμείς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες πληρώνουμε τα καύσιμα μετρητοίς».