ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο εφοπλιστής, Μίνως Κυριακού επιβάλλει με το έτσι θέλω εργασιακό μεσαίωνα στους εργαζόμενους του ΑΝΤ1..................

planet-greece.blogspot.com - ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σφαγή στον ΑΝΤ1

Η διοίκηση δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα.
Εργασιακό μεσαίωνα προσπαθούν να επιβάλλουν στον ΑΝΤ1.

Οι εργαζόμενοι άκουσαν πριν από λίγο έκπληκτοι πως η διοίκηση του σταθμού αποφάσισε... με το "έτσι θέλω" να προχωρήσει σε νέες μειώσεις μισθών και μάλιστα κατά βούληση. Δηλαδή θα μειώσει το μισθό όσο θέλει σε όποιον θέλει.

Οι μειώσεις μάλιστα όπως τους ανακοινώθηκε, ήδη ισχύουν από την 1η Μαρτίου που σημαίνει πως στο τέλος του μήνα θα πάρουν το νέο μειωμένο τους μισθό θέλουν δεν θέλουν,συμφωνούν δεν συμφωνούν.Επίσης άκουσαν πως τα Σαββατοκύριακα θα δουλεύουν για..."την ψυχή της μάνας τους" χωρίς καμία επιπλέον αμοιβή. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει ,όπως τους ανακοινώθηκε,από αύριο να πηγαίνουν στο γραφείο προσωπικού και να υπογράφουν τη νέα τους σύμβαση.


Όλα αυτά διανθίστηκαν με την "μπαρούφα" πως αν υπογραφεί ΣΣΕ τότε ακυρώνεται η νέα ατομική σύμβαση.

Και το λέμε αυτό γιατί είναι φανερό πως ο ΑΝΤ1 μπαίνει αυτή τη φορά μπροστά να βγάλει "το φίδι από την τρύπα" ,όπως έγινε παλαιότερα με το STAR. Εάν περάσει αυτό στον ΑΝΤ1 τότε θα περάσει και στα υπόλοιπα "μαγαζιά",οπότε οι εργοδότες δεν θα έχουν κανένα λόγο να υπογράψουν ΣΣΕ.

Επίσης όποιος απολυθεί , θα αποζημιωθεί σύμφωνα με τον μειωμένο μισθό που έπαιρνε το Φεβρουάριο του 2012 και όχι σύμφωνα με τον μισθό που έπαιρνε το καλοκαίρι του 2011, όπως είχε δεσμευτεί η διοίκηση να κάνει στην προηγούμενη ατομική σύμβαση που είχε υπογράψει με τους εργαζόμενους ,σύμφωνα την οποία η αποζημίωση που θα καταβαλλόταν σε όποιον απολυόταν μέχρι τις 31/12/2012 θα υπολογιζόταν με τον μισθό που έπαιρνε πριν υποστεί τη μείωση μισθού. Η πλήρης ασυνέπεια από την πλευρά της διοίκησης δηλαδή.

Όλα αυτά υπό την "δαμόκλειο σπάθη" της απόλυσης , αφού ήδη υπάρχει το προηγούμενο του STAR ,που απολύθηκαν 7 δημοσιογράφοι που δεν είχαν υπογράψει τις μειώσεις στο μισθό τους προς παραδειγματισμό και έτσι αναγκάστηκαν οι υπόλοιποι να πάνε να υπογράψουν.

Να πούμε πάντως πως η κίνηση της διοίκησης του ΑΝΤ1 είναι πέρα για πέρα παράνομη ,αφού σύμφωνα με το νέο νόμο και την εγκύκλιο του υπουργείου εργασίας , ο εργαζόμενος θα πρέπει να συμφωνήσει με τον εργοδότη για τη μείωση του μισθού του,ενώ τώρα ανακοινώθηκε πως η μείωση ήδη "τρέχει" από την 1η Μαρτίου, όχι μόνο χωρίς την σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου, αλλά εν αγνοία του.

Εάν δεν παρέμβει εδώ η επιθεώρηση εργασίας που θα παρέμβει;
Εάν οι εργαζόμενοι πάνε να υπογράψουν θα είναι σαν να νομιμοποιούν την παρανομία.