Σας γνωρίζουμε ότι χθες 21-02-2012 το Προεδρείο της Ένωσης συναντήθηκε, μετά από σχετικό αίτημα, με τον Γενικό Γραμματέα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Αθανάσιο Χριστόπουλο.
 
Στο κ. Γενικό, τέθηκαν και πάλι, ζέοντα θέματα της καθημερινότητας που μας απασχολούν και μας δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα, τόσο σε εργασιακό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Τα θέματα που τέθηκαν από την πλευρά μας και ζητήσαμε χρονοδιαγράμματα επίλυσής τους, ήταν τα εξής:
 
1. Σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν κατά τη προ 20ημέρου συνάντησή μας, για την επίσπευση των διαδικασίων επίλυσης του σοβαρότατου προβλήματος που αντιμετωπίζουμε με την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη;

2. Ποια η εξέλιξη για την αποπληρωμή των οφειλομένων – πλεύσιμων παρελθόντων ετών;

3. Πως προτίθενται να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τις αποζημιώσεις για τα μετακινούμενα στελέχη Λ.Σ.- ΕΛ .ΑΚΤ. στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους, καθώς του διδακτικού προσωπικού του Κ.Ε. ΠΟΡΟΥ;
4. Πότε θα πραγματοποιηθεί η εξόφληση των οφειλομένων, από ήδη εισπραχθέντα τέλη, για τις αποζημιώσεις των Επιθεωρητών μελών ΤΕΚΕΠ Λιμενικών Αρχών;
5. Πως θα αντιμετωπιστεί η παρατηρούμενη υποστελέχωση των Κεντρικών και Περιφερειακών υπηρεσιών του Αρχηγείου, σύμφωνα με το νέο Οργανόγραμμα, που αποτελεί τροχοπέδη στην αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών;
Οι απαντήσεις που λάβαμε, παρά την δηλωθείσα καθώς και την διαπιστωθείσα από εμάς, διάθεση του κ. Γενικού, αντιμετώπισης των παραπάνω θεμάτων, δε μας ικανοποίησαν. 
Συγκεκριμένα:

1. Η παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο σύνολο του προσωπικού και για το επόμενο διάστημα, δυστυχώς, παραμένει «όνειρο». Οι αριθμοί και τα χρονοδιαγράμματα που μας παρουσιάστηκαν ευημερούν. Επί του πρακτέου όμως τα προβλήματα παραμένουν.
2. Η λύση για την αποπληρωμή των οφειλομένων πλευσίμων, φαίνεται μακρινή, με σοβαρότατο και άμεσο κίνδυνο απώλειάς τους, λόγω των αντιρρήσεων που φέρει η αρμόδια ΥΔΕ.
3. Οι μετακινήσεις των στελεχών στο εξωτερικό, καθώς στο Κ.Ε. ΠΟΡΟΥ, δυστυχώς, όπως προέκυψε από την συζήτηση, θα πραγματοποιούνται με τον έως σήμερα απαράδεκτο τρόπο, δηλαδή θα πληρώνονται από το υστέρημα των συναδέλφων, λόγω, όπως ειπώθηκε, της αδυναμίας έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής για αυτό τον σκοπό, που όπως εμείς όμως διαπιστώσαμε, οφείλεται στον μη ορθό προγραμματισμό των αναγκών.
4. Για την αποπληρωμή των οφειλομένων των ΤΕΚΕΠ δηλώθηκε ότι την λύση της τακτοποίησης έχει αναλάβει το ΥΠΑΑΝ.
5. Για τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται με την υποστελέχωση των Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών (Διευθύνσεις και Λιμεναρχεία των δύο ή τριών ατόμων σε επίπεδο στελεχών), αναγνωρίστηκε η ανάγκη άμεσης αναδιάταξης των δυνάμεων.

Από όλες τις παραπάνω απαντήσεις, άμεσα γίνεται αντιληπτή, η στασιμότητα στην επίλυση των προβλημάτων. Εμείς, θεωρώντας ότι όλα αυτά τα θέματα κατά βάση επιδέχονται πολιτικής και μόνο λύσης, καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠτΠ, αποφασιστικά, να ενσκήψει στα προβλήματα, που εξακολουθούν να καταταλαιπωρούν τα στελέχη και να αποσπούν την προσοχή των συναδέλφων από την κύρια αποστολή τους, αναπτύσσοντας τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επίλυσή τους.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος 
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ
Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ