ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Λήμνος: Συνεδριάζει εκ νέου, τη Δευτέρα, η Διακομματική Επιτροπή για την ακτοπλοΐα !



www.lesvosnews.gr
αναδημοσίευση

Την Δευτέρα συνεδριάζει εκ νέου η συσταθείσα Διακομματική Επιτροπή με θέμα τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην ακτοπλοΐα.

Μεταξύ των θεμάτων είναι και το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου για την επίλυση του οποίου, η ίδια επιτροπή, έδωσε στην Επιτροπή Φορέων της Λήμνου, συγκεκριμένες δεσμεύσεις στην συνεδρίαση, που πραγματοποίησε την προηγουμένη Τετάρτη» .

Από την Διακομματική Επιτροπή της Δευτέρας είπε ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Τσανταρλιώτης περιμένουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της δέσμευσης ότι θα προχωρήσει νομοθετική ρύθμιση για την τροποποίηση των όρων της σύμβασης για τη γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος Λήμνος –Καβάλα ώστε να προκύψει πλοίο καλύτερης κατηγορίας και όχι 4ης, όπως προβλέπει η ισχύουσα σύμβαση.

Μέχρι τότε αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας εμποδίζοντας το πλοίο Ακουα Μαρία να δέσει στο Λιμάνι της Μύρινας.

Εντωμεταξύ χθες συζητήθηκε στη Βουλή η επερώτηση του βουλευτή Σπύρου Γαληνού για το πρόβλημα που έχει προκύψει από την δρομολόγηση του πλοίου Ακουα Μαρία στη γραμμή της Λήμνου.

«Συγκεκριμένη δέσμευση δεν υπήρξε από την πλευρά του αρμοδίου υφυπουργού αλλά είναι θετικό ότι ξεκίνησε μια διαδικασία για να βρεθεί λύση», δήλωσε στο σταθμό μας ο κ. Γαληνός.
Λύση η οποία απαιτεί, πρόσθεσε ο κ. Γαληνός, την σύμφωνη γνώμη της εταιρείας προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση του πλοίου της με κάποιο νεότερο.
Βέβαια από την σύμβαση , που έχει υπογράψει η εταιρεία προκύπτει η υποχρέωση της έως το 2013 να αντικαταστήσει το Ακουα Μαρία με ένα σύγχρονης τεχνολογίας,
 αλλά μέχρι να γίνει αυτό και με δεδομένες τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων πιστεύω είπε ο κ. Γαληνός ότι θα πρέπει να δείξει κατανόηση και να βάλει στη γραμμή κάποιο από τα υπόλοιπα πλοία της όπως το «Θεόφιλος» ή το «Ταξιάρχης».
Πιστεύω κατέληξε ο κ. Γαληνός, «ότι παρά τις δυσκολίες και με την βοήθεια της εταιρείας θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει αναστατώσει ένα ολόκληρο νησί».

Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή