ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ήταν μια συνέλευση-σταθμός - ΜΑΖΙΚΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ - ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!!!

greektv-com.blogspot.com


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

Μπροστά στο κλίμα:

- Στυγνών εκβιασμών, μέχρι και στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων τηλεφωνούσαν από τον ΔΟΛ για να υπογράψουν οι συντάκτες την "επιχειρησιακή" συμφωνία των μειώσεων 

-Βιαστικών κλήσεων για υπογραφές εδώ και τώρα στο "Έθνος" για τις νέες περικοπές 

-Αγωνιώδους προσπάθειας να περάσει το κλίμα τρομοκράτησης ότι τα Μέσα βυθίζονται και άρα οι δημοσιογράφοι πρέπει να σκύψουν το κεφάλι στον πάγκο του χασάπη...συγγνώμη, του εκδότης τους

Η εικόνα της μαζικής γενικής συνέλευσης σήμερα ήταν μια έκπληξη. 

Για όσους δεν ανέμεναν πως τελικά μπορεί και να ξεκουνηθούν 1.100, 1.200 ενεργοί δημοσιογράφοι είτε έχουν δουλειά, είτε είναι άνεργοι, απλήρωτοι, η μαζική συνέλευση και το κλίμα εντός και εκτός αίθουσας ήταν μια διπλή έκπληξη. 

Δεν επρόκειτο για "πελάτες" ψηφοφόρους αλλά για δημοσιογράφους, που ανεξάρτητα των απόψεων τους, αγωνιούν για το αύριο του κλάδου. Και είναι έτοιμοι να κονταροχτυπηθούν σε έναν πόλεμο που δεν τον άρχισαν οι εργαζόμενοι αλλά οι εργοδότες.

Οι προτάσεις για τη δράση που πρέπει να έχει το σωματείο είναι πολλές. Ακούστηκαν τουλάχιστον έξι ή επτά παραλλαγές από το βήμα.

Διαφαίνονται ωστόσο δυο βασικές τάσεις. Η πρώτη ότι καλούμε σε διάλογο του εκδότες για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με τον κλάδο σε κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. 48ωρες καταρχήν που θα συνεχιστούν έως την απεργία διαρκείας. Το γιατί είναι εύλογο να απαντηθεί.

Οι εκδότες έχουν ήδη εμπράκτως καταθέσει τις "απόψεις" τους. Απολύσεις, περικοπές, μειώσεις μισθών, 4ήμερη εργασία, υποχρεωτικές εθελούσιες, λουκέτα, στάση πληρωμών.

Η δεύτερη να καλέσουμε πάλι σε "διάλογο" με την προϋπόθεση ότι οι δημοσιογράφοι προτείνουν μείωση μισθών με διακύβευμα την κατοχύρωση των θεσμικών λεγόμενων κεκτημένων μας. (τα οποία, αξίζει να σημειωθεί, δεν ισχύουν πλέον πουθενά. Και έρχεται η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού).

Υπάρχει και η προσφυγή στον ΟΜΕΔ, ενέργεια θεσμικά κατοχυρωμένη με πιθανή τη θετική έκβαση για τον κλάδο που ωστόσο προϋποθέτει τις αποφάσεις κινητοποιήσεων για να υλοποιηθεί η όποια απόφαση της διαιτησίας.

Οι προτάσεις, όπως θα διαμορφωθούν αύριο Τετάρτη, θα τεθούν σε ψηφοφορία στο δημοσιογραφικό κλάδο στις 30 και 31 Ιανουαρίου.