ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΛΣ Αττικής, Πειραιά & Νήσων - Ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή και οι κοινός αγώνας όλων προκειμένου διεκδικήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον, μια αξιοπρεπή σταδιοδρομία, μια καλύτερη ζωή !

ΕΠΛΣ Αττικής, Πειραιά & Νήσων - ΨΗΦΙΣΜΑ 10ης Γενικής Συνέλευσης

Την Παρασκευή 27-01-12 στον Πειραιά διεξήχθη η 10η Τακτική Γενική Συνέλευση.
 
Τις εργασίες της συνέλευσης τίμησαν με την παρουσία τους απευθύνοντας χαιρετισμό οι : Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Σούλης, Βουλευτής Α' Πειραιά ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Καρύδης, Βουλευτής Λασιθίου Υπεύθυνος Τομέα Ναυτιλίας Ν.Δ. κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, η Βουλευτής Α΄ Πειραιά ΚΚΕ κ. Διαμάντω Μανωλάκου, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Θοδωρής Δρίτσας, Πρόεδρος ΠΟΕΠΛΣ κ. Γιώργος Δριβάκος, Αναπληρωτής Γ.Γ. ΠΕΑΛΣ, Υποπ/ρχος Λ.Σ. κ. Δημήτριος Μελάς.
Επίσης στην συνέλευσή μας παρέστησαν και οι κ.κ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Ιωάννης Μπατσολάκης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ραφήνας, Πλοίαρχος Λ.Σ., Γεώργιος Κατσόγιαννος.

Κατά την 10η Γενική Συνέλευση τα μέλη της ΕΠΛΣΑΠ αποφάσισαν ομόφωνα:
Α) Την έγκριση του Διοικητικού Απολογισμού
Β) Την έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού
Γ) Την έγκριση του Θεσμικού και Οικονομικού πλαισίου Δράσης

Ομιλία Προέδρου ΕΠΛΣΑΠ Γιάννη Δίζελου

Στην Συνέλευση τα μέλη τοποθετήθηκαν για το μείζον θέμα της δεινής οικονομικής κατάστασης που έχουν περιέλθει τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απόρροια των συνεχόμενων κρατήσεων των φόρων,
 αλλά και των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων που στο όνομα της οικονομικής ευημερίας του κράτους προσφερόντουσαν απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια με την προτροπή κυβερνητικών και οικονομικών παραγόντων της χώρας.

Επισημάνθηκε επίσης ότι θα πρέπει να επανακαθοριστεί ο ρόλος των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών, θεωρώντας ως απαράδεκτο το γεγονός να ανατίθενται καθήκοντα στους άνδρες τους, που ουδεμία σχέση έχουν με την εκπαίδευση και την αποστολή τους, υποβαθμίζοντας στην ουσία το ρόλο τους.
Αντίθετα η περαιτέρω επιχειρησιακή τους αξιοποίηση θα επιφέρει καίριο χτύπημα στην εγκληματικότητα και στους παραβάτες του ποινικού δικαίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (ιατροί - φάρμακα) αλλά και στις συναντήσεις των τελευταίων ημερών της Ομοσπονδίας μας με την Πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες,  προκειμένου να δοθεί έστω και πρόσκαιρη λύση στο πρόβλημα.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης κατέλαβε ο τρόπος έκδοσης ιδιωτικών αδειών οπλοφορίας για το προσωπικό καθώς και η απαράδεκτη καθυστέρηση που παρατηρείται σε αυτόν.
Κρίθηκε ότι άμεσα θα πρέπει να συσταθεί επιτροπή ιατρών και ψυχολόγων προς έκδοση νέων ιατρικών βεβαιώσεων που θα επιταχύνουν την διαδικασία.

Από το Προεδρείο της Ένωσης γνωστοποιήθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιηθεί ενημερωτικό σημείωμα του Νομικού Συμβούλου της Ένωσης κ. Αντωνακόπουλου Γ., σχετικά με ρυθμίσεις νόμου περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών (στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια) και τις δυνατότητες - υπαγωγής σε αυτές.
Ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή και οι κοινός αγώνας όλων προκειμένου διεκδικήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον, μια αξιοπρεπή σταδιοδρομία, μια καλύτερη ζωή.

Τέλος, πριν την έναρξη της Συνέλευσης κρατήθηκε από τους παρισταμένους ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου μας Κελευστή Λ.Σ. Παπούλια Γεωργίου.


ΤΟ Δ.Σ.