ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΜΑΓΕΙΡΟΙ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ, ΘΕΡΜΑΣΤΟΛΑΔΑΔΕΣ,,ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΤ : ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΜΑΖΙΚΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ - ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΝΟ !!!

ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΝΗΗΕΝ ΠΕΠΡΝ ΠΕΣ/ΝΑΤ


02 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το πολυνομοσχέδιο «Ανάπτυξη θαλάσσιου και αλιευτικού τουρισμού και λοιπές διατάξεις» η κυβέρνηση του «μαύρου» μετώπου προχωράει σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στην πλήρη απελευθέρωση του Cabotage και τον μαζικό διωγμό των ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα και στις ελάχιστες θέσεις εργασίας,
 που έχουν απομείνει στην ακτοπλοία και ιδιαίτερα στο χώρο των γενικών υπηρεσιών, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Πουθενά δεν αναφέρει για την υποχρέωση των εφοπλιστών στην εφαρμογή του Π.Δ. 177/74 για την επάνδρωση και ασφάλιση των ναυτεργατών.


Χαρακτηριστική είναι η αναφορά στο άρθρο 47 «Συμβάσεις ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας» ότι «… ο ΥΠΑΑΝ μπορεί, για την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών,
να αναθέτει απ’ευθείας με την υπογραφή σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας,
χωρίς την τήρηση διαγωνιστικής διαδικασίας και κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη,
την διενέργεια δρομολογίων σε πλοιοκτήτη πλοίου , που πληροί τις προβλεπόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις, έναντι μισθώματος.».

Με το άρθρο 54, από 01/01/2012 το ΝΑΤ και τα άλλα κεφάλαια που είναι στην αρμοδιότητα του εντάσσονται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Σε καμία παράγραφο του πολυνομοσχεδίου δεν γίνεται καμία αναφορά για τους ναυτεργάτες και τα δικαιώματα τους, είναι ένα πολυνομοσχέδιο που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο, υποβαθμίζοντας και επιβάλλοντας καθεστώς «εργασιακού μεσαίωνα» και διαλύοντας το ακτοπλοϊκό συγκοινωνιακό δίκτυο για την κερδοφορία των εφοπλιστών.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις καλούμε την ΠΝΟ σε άμεση σύγκλιση της Εκτελεστικής της Επιτροπής.
Καλούμε όλους τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν μαζικά – δυναμικά:

ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011 στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Κοραή σε πικετοφορία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011 στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, στη σύσκεψη της Επιτροπής Ανέργων Ναυτεργατών και στις δυναμικές παρεμβάσεις σε ΓΕΝΕ και Οίκο Ναύτη. 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ