ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Ρεπορτάζ της Μαριλένας Φράγκου,
για τον 902

Με πολύμορφη δραστηριότητα συνεχίζεται η έκφραση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της αλουμινοβιομηχανίας Λουκίσα στο Περιστέρι που διανύουν την 17η μέρα επίσχεσης εργασίας απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων περίπου ενός χρόνου.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης από Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας και τη Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου.
Μιλώντας στους εργαζόμενους ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Κώστας Μυτιληνού σημείωσε ότι είναι πρακτική των εργοδοτών στον κλάδο του Μετάλλου να προχωρούν σε στάση πληρωμών έχοντας αποθρασυνθεί από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγώνα όχι μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων τους αλλά ενάντια στην αιτία που τους φέρνει σε αυτό το σημείο.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σιφωνιός πρόεδρος των εργαζομένων στην ελληνική χαλυβουργία σημείωσε ότι ο αγώνας των χαλυβουργών 53 μέρες τώρα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της αλληλεγγύης. Όπως είπε χαρακτηριστικά η αλληλεγγύη είναι μία ομπρέλα που αν είσαι από κάτω δε μπορούν να σε βρέξουν. Παράλληλα σημείωσε ότι οι απεργοί στη Χαλυβουργία απλώς άνοιξαν το δρόμο αλλά οι εργάτες αν ενωθούν μπορούν να τους σαρώσουν.

Εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου ο Χρήστος Μαργανέλης επεσήμανε ότι προχωρά το μέτωπο της ανατροπής όχι μόνο της αλληλεγγύης. Δεν πρόκειται για μία αλυσίδα προστασίας στοχεύουμε στην καρδιά των μονοπωλίων, είπε.

Ο Χρήστος Τσιόγκας από την επιτροπή αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση Μαλτέζος αναφέρθηκε στην εμπειρία που είχε ο ίδιος και οι συνάδελφοι του όταν πριν από 3 χρόνια δέχθηκαν την επίθεση της εργοδοσίας. Τότε, είπε, δεν είχαμε επαφές με το συνδικάτο, όμως γνωρίσαμε το ταξικό συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας και όλοι οι εργάτες γίναμε μια γροθιά και παλέψαμε. Δεν τους χρωστάμε μας χρωστάνε, τόνισε.

Τέλος ο Κώστας Περιβολάκης, εργαζόμενος στην επιχείρηση Λουκίσας σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας όχι από δική τους επιλογή αλλά επειδή οι εργοδότες το επέλεξαν.
Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Περιστερίου όπου εκφράστηκε η αλληλεγγύη σε χώρους δουλειάς της περιοχής όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποίηση και η πορεία κατέληξε στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER όπου τους υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι στο κανάλι που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα σχεδόν ενός χρόνου. 

Εκ μέρους των εργαζομένων στο ALTER στους διαδηλωτές που κατέφθασαν υπό καταρρακτώδη βροχή, απευθύνθηκε ο Γιώργος Φιλιππάκης σημειώνοντας ότι η σημερινή μαύρη κυβέρνηση αλλά και η προηγούμενη έχουν φέρει τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, όλο το λαό στην εξαθλίωση.

Αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον κλάδο των ΜΜΕ ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και τις προσπάθειες για αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.
Ιδιαίτερα τόνισε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην εφημερίδα “Κέρδος” που είχαν ως αποτέλεσμα την επαναπρόσληψη απολυμένου από το έντυπο.