ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ-ΑΥΡΙΟ, 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΙΑΝΟΣ" , ΣΤΑΔΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ !


Παγκοσμια Ημερα Ανθρωπινων Δικαιωματων – Ελληνες ηθοποιοι δινουν φωνη σε ακτιβιστες απο ολο τον κοσμο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10/12), η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει ακτιβιστική εκδήλωση για την Ελευθερία της Έκφρασης,

το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00, στο Βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).

Οι ηθοποιοί, Βίκυ Βολιώτη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δημήτρης Πιατάς, Γιάννης Στάνκογλου, καθώς και ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κυπραίος*, θα διαβάσουν ιστορίες ανθρώπων από όλον τον κόσμο που βρίσκονται τη στιγμή αυτή αντιμέτωποι με την παραβίαση ενός από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα: της Ελευθερίας της Έκφρασης.


Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τί σημαίνει να είναι κανείς κρατούμενος συνείδησης σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Βόρεια Κορέα ή να διώκεται επειδή αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών στη Ζιμπάμπουε.

Στη συνέχεια, θα γράψουμε το δικό μας γράμμα συμπαράστασης προς τους ανθρώπους αυτούς ή θα υπογράψουμε εκκλήσεις, για να ασκήσουμε πίεση στις κυβερνήσεις των χωρών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών τους.

Είσοδος ελεύθερη.

*Κατά τις διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2011, ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κυπραίος, ενόσω κάλυπτε τα γεγονότα, έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, την οποία εκτόξευσαν εναντίον του αστυνομικοί των ΜΑΤ.

 Η Διεθνής Αμνηστία πραγματοποιεί δράση, ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να του αποδοθεί δικαιοσύνη. Μπες εδώ και απαίτησε από τις ελληνικές αρχές να αποδώσουν δικαιοσύνη στον Μανώλη Κυπραίο!