ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΜΑΓΕΙΡΟΙ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ : Το προβοκατόρικο και τυχοδιωκτικό σχέδιο νόμου, θα δημιουργήσει νέα θύματα της πολιτικής σας....

ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24 Νοεμβρίου 2011

Σήμερα δημοσιεύτηκε κατάπτυστο σχέδιο νόμου από την κυβέρνηση του «μαύρου» μετώπου ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.- ΛΑΟΣ «για την παροχή υπηρεσιών από ενόπλους ιδιώτες φρουρούς σε εμπορικά πλοία».

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι δίνεται άδεια για «παροχή υπηρεσιών από μέχρι έξι ένοπλους ιδιώτες φρουρούς σε υπό ελληνική σημαία εμπορικά πλοία που δεν εκτελούν πλόες θαλασσίων ενδομεταφορών».

Παρακάτω αναφέρει ότι διευρύνεται η έκδοση αδειών με ένοπλους ότι : «Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά από σύμφωνη γνώμη των Υπουργών Εξωτερικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μπορεί να εγκρίνει την έκδοση άδειας για πλοίο και σε περίπτωση εταιρείας που είναι εγκατεστημένη και λειτουργεί νομίμως σε άλλο κράτος εκτός εκείνων που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και ιδιαίτερα σε κράτος που συμμετέχει σε διεθνείς δράσεις για την καταπολέμηση της πειρατείας».
Επίσης: «Οι ένοπλοι ιδιώτες φρουροί που παρέχουν υπηρεσίες επί του πλοίου σύμφωνα με τον παρόντα νόμο, τελούν υπό την εξουσία του πλοιάρχου και ενεργούν μετά από σύμφωνη γνώμη του, που εκφράζεται αφού ληφθεί υπόψη ο κίνδυνος που απειλείται».

Με αυτό το σχέδιο νόμου στρέφεται ευθέως στην απόφαση του συνόλου των ναυτεργατών και των ναυτεργατικών ενώσεων στη χώρα μας και διεθνώς, ο εξοπλισμός των πλοίων με πυροβόλα όπλα δεν λύνει το πρόβλημα της πειρατείας, το επιδεινώνει με θύματα τους ναυτεργάτες, τις ανθρώπινες ζωές. Παραβιάζονται σειρά διεθνών συμβάσεων για την ναυτική εργασία, διευρύνεται το καθεστώς της βίας, της τρομοκρατίας, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Ενσωματώνεται ο εμπορικός στόλος όλο και πιο σφιχτά στα τυχοδιωκτικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, σε συνθήκες όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ένταση και διεύρυνση τοπικών και περιφερειακών πολέμων για την ληστρική εκμετάλλευση των ναυτεργατών, των λαών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών.


Ζούμε ένοπλες αναμετρήσεις που διαρκώς επεκτείνονται, ζούμε την προετοιμασία για νέα θέατρα πολέμου, σε Συρία, Ιράν, Αφγανιστάν, Πακιστάν κ.ά.

Αυτές τις αναμετρήσεις δεν τις οργανώνουν και δεν τις καθορίζουν ο λαός της Σομαλίας, που λιμοκτονεί με χιλιάδες νεκρούς κάθε μέρα.


Τις οργανώνουν, τις σχεδιάζουν και τις καθοδηγούν τα μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστές.


Το προβοκατόρικο και τυχοδιωκτικό σχέδιο νόμου, θα δημιουργήσει νέα θύματα της πολιτικής σας.


Η εργατική τάξη και οι λαοί δεν είναι τροφή για τα κανόνια σας, για τα ληστρικά σχέδια σας, επιβάλλεται να οργανωθούν, να αντισταθούν και να ανατρέψουν αυτήν την κυβέρνηση του «μαύρου» μετώπου.

Η απεργία την 1η Δεκέμβρη πρέπει να σφραγίσει την απόφαση για την κλιμάκωση των αγώνων μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Καλούμε το Διεθνές Συνδικαλιστικό Κίνημα, ιδιαίτερα στις μεταφορές να κηρύξει μποϋκοτάζ σε όποιο εμπορικό πλοίο χρησιμοποιεί ιδιωτικές ένοπλες δυνάμεις.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»