ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μονιμοποιείται η καταστολή σε βαπόρια και λιμάνια !!!

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
αναδημοσίευση

Η πλήρης μετατροπή του Λιμενικού Σώματος σε δύναμη καταστολής για «την εσωτερική ασφάλεια», τη «διαφύλαξη των συνόρων», στο πλαίσιο της συνθήκης Σέγκεν και εργαλείο του FRONTEX, του ευρωενωσιακού μηχανισμού φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, παράρτημα του οποίου ήδη έχει εγκατασταθεί «πιλοτικά» στην Δραπετσώνα με «φιλοδοξία» να μονιμοποιηθεί, και κατάρτιση νομοσχεδίου, με το οποίο στο όνομα της πειρατείας τα καράβια και οι ναυτεργάτες θα πολιορκούνται από ενόπλους ράμπο φρουρούς, είναι ορισμένα από τα όσα ανέφερε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Συνολικά, τα όσα ανέφερε ο υπουργός προδιαγράφουν την ένταση της καταστολής σε βάρος των εργατικών αγώνων, τη μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε ορμητήριο των κατασταλτικών μηχανισμών.
Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πειρατεία στα πλοία, ο υπουργός ανέφερε ότι ήδη διαμορφώνεται σχέδιο νόμου από ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί «για παροχή υπηρεσιών από ένοπλους ιδιώτες φρουρούς». 
Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον Χρ. Παπουτσή, βρίσκεται στην τελική επεξεργασία και θα σταλεί για διαβούλευση με άλλα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Εθνικής Αμυνας.
Σε ό,τι αφορά το Λιμενικό με βάση και το νόμο που έχει ήδη ψηφιστεί με τον οποίο επί της ουσίας μετατράπηκε σε στρατιωτικό σώμα, επιχειρείται να αποστεωθεί πλήρως από κάθε ίχνος που αφορούσε κοινωφελές έργο και να μετατραπεί σε ένα καθαρά σώμα καταστολής.
Οπως ανέφερε ο Χρ. Παπουτσής: «Χρειάζεται και η συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος στις νέες πολιτικές και στρατηγικές επεξεργασίες που γίνονται για τη διαμόρφωση ενός νέου δόγματος εσωτερικής ασφάλειας της χώρας».
Ενταγμένο στο «Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο ΣΕΓΚΕΝ, δηλαδή διαχείρισης των συνόρων».
Οσον αφορά το γραφείο του FRONTEX
 που στεγάζεται στο κτίριο του Λιμενικού Σώματος,
και όχι τυχαία όπως ανέφερε ,αλλά , γιατί το σώμα αυτό «έχει την ευθύνη για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, μια χώρα που έχει τα πιο εκτεταμένα θαλάσσια σύνορα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε ότι
το «χρειαζόμαστε να παραμείνει στην Ελλάδα και μετά το πιλοτικό πρόγραμμα,  που λήγει τον άλλο μήνα».