ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ουδέποτε κοινοβουλευτικός Έλληνας πρωθυπουργός συσσώρευσε στη χώρα τόσα δεινά, όσα ο ΓΑΠ. !

του δημοσιογράφου Νίκου Πηγαδά

Οι θεατρινισμοί, τα κραυγαλέα ψέμματα. η πολιτική ανεπάρκεια οι αλλεπάλληλες γκάφες -με η χωρίς εισαγωγικά-του ΓΑΠ, έβαλαν οριστικά την ταφόπλακα στην ελληνική οικονομία. Και κατ΄ επέκταση οδήγησαν στη φτώχεια και στην ανεργία όλους σχεδόν τους "μη προνομιούχους"Έλληνες, όπως αποκαλούσε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δηλαδή, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ , πατέρας του ΓΑΠ, με ότι αυτό σηματοδοτεί.
Προσωπικά δεν περίμενα, πως ο ΓΑΠ θα διέθετε πολιτικό ανάστημα ικανό να αποτρέψει την χρεοκοπία της Ελλάδας. Πολύ περισσότερο , που οι Ευρωπαίοι "εταίροι" μας συμπεριφέρονται ως επικυρίαρχοι , απαιτώντας προκλητικά γη και ύδωρ.
Πού  είναι η "Ευρώπη των λαών" , όπως προπαγάνδιζαν παλιότερα όσοι εξωθούσαν την χώρα μας στο να ενταχθεί στην τότε ΕΟΚ΄(Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) ;  Ήταν ένα όνειρο απατηλό ,αφού οι σημερινοί ηγετίσκοι της "Ευρωπαϊκής Ένωσης" κατάντησαν αθύρματα και αβανταδόροι του ασύδοτου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου .
Μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός , ο ΓΑΠ διαλαλούσε στις ...ρούγες της οικουμένης , πως η Ελληνική οικονομία βουλιάζει, όπως ο "Τιτανικός". Και η Διεθνής των κερδοσκόπων επωφελήθηκε για να επιβάλλει στη χώρα μας τα αλλεπάλληλα μνημόνια. Τα οποία, αντι να μας... σώσουν , μας υποχρέωσαν να δανειστούμε τεράστια ποσά με τους πιο δυσμενείς όρους. Ακολούθησε η καταιγίδα των άμεσων και έμμεσων φόρων , η καταλήστευση μισθών και συντάξεων , ο αφανισμός των δημοσίων υπαλλήλων , η εκτίναξη του αριθμού των ανέργων στο πρωτοφανές μέγεθος των 900.000 !
Κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή , ο ΓΑΠ υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία.
Πρόλαβε όμως ο ...παμμέγιστος να εξαγγείλει το περίφημο δημοψήφισμα , για να ταπεινωθεί αγρίως από τους Ευρωπαίους και να καταγγελθεί δημόσια ακόμα και από υπουργούς και βουλευτές του ίδιου του κόμματός του.
Πιστεύω, πως ουδέποτε κοινοβουλευτικός Έλληνας πρωθυπουργός συσσώρευσε στη χώρα τόσα δεινά όσα ο ΓΑΠ. Και είναι να απορείς για τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής, στη Βουλή, όπου :
οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης ,αλλά τον καταχειροκρότησαν συλλήβδην. Ανάμεσά τους και αυτοί , που ζητούσαν την απομάκρυνσή του τις αμέσως προηγούμενες μέρες. Θέατρο του παραλόγου. Ιονέσκο , Μπέκετ, Πιραντέλο.
Οι Έλληνες θα πληρώνουμε για δεκαετίες τα σπασμένα του ΓΑΠ , καθώς και των υποβολέων από το συγγενικό περιβάλλον. Ας ελπίσουμε, πως , από το σόι του δεν θα μας προκύψει μελλοντικά άλλος πρωθυπουργός της συμφοράς.

Με την ευκαιρία,  τι θα απογίνει τώρα ο Αλεξ Ρόντος ;